Llinars del Vallès

Dues persones moren per un brot de legionel·losi a Llinars del Vallès

L'Ajuntament de Llinars del Vallès ha deixat sense activitat fonts ornamentals, regs i vehicles de neteja viària, que faciliten l'aspersió important d'aigua

Actualitzat

Brot de legionel·losi a Llinars del Vallès. Dues persones han mort i tres més continuen ingressades pel brot. Les dues persones que han mort eren d'edat avançada i tenien patologies greus.

Els afectats són tres homes i dues dones, la majoria d'edat avançada. Els malalts van iniciar símptomes entre el 15 i el 28 d'octubre.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya, conjuntament amb l'Ajuntament de Llinars del Vallès, està investigant l'origen del brot amb inspeccions a les instal·lacions de risc, com ara torres de refrigeració d'aigua, d'on s'han recollit mostres per analitzar-les. També s'ha ordenat netejar i desinfectar els circuits implicats en la investigació.

L'Ajuntament de Llinars del Vallès ha deixat sense activitat fonts ornamentals, regs i vehicles de neteja viària, que faciliten l'aspersió important d'aigua.

Des de Salut no es descarta que apareguin nous casos, perquè el període d'incubació de la legionel·la és de 14 dies. La legionel·losi es contagia per inhalació d'aigua polvoritzada o per aerosols, però no es transmet entre persones. Les persones que tenen més risc són les fumadores, les que tenen malalties cròniques que afectin el sistema immunitari i les d'edat avançada.

Anar al contingut