Una ambulància sortint de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona (ACN)
Una ambulància sortint de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona (ACN)
Tarragona

Dues persones moren a Tarragona a causa de l'onada de calor

Actualitzat

Dues persones van morir aquest dissabte a l'hospital Joan XXIII de Tarragona a causa de l'onada de calor. Una de les víctimes va patir el cop de calor a Constantí, i l'altra, al barri del Campclar de Tarragona.

Segons ha informat l'hospital, una de les víctimes va ingressar dijous després de patir un cop de calor al mig del carrer, a Constantí. L'home anava sense documentació i, a hores d'ara, segueix pendent d'identificar.

L'altra víctima és un home d'uns 60 anys que va ingressar el mateix dissabte en estat molt crític. L'home, que també anava indocumentat, va morir el mateix dissabte, a la tarda.

Amb aquestes dues morts, ja són tres les víctimes mortals de l'onada de calor a Catalunya. Aquest divendres, un home va morir a l'Hospital Clínic de Barcelona després de patir un cop de calor al carrer Berlín. Les altes temperatures també van causar la mort de dues persones a Múrcia.

Des de l'activació del PROCICAT per onada de calor, el 061 ha atès 330 incidents entre consultes telefòniques sanitàries i atencions a persones afectades per cop de calor.

Dissabte, el dia de les temperatures més extremes

Precisament aquest dissabte va ser el dia en què es van assolir les temperatures màximes més extremes d'aquest episodi d'onada de calor.

Segons les dades facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya, a les comarques de Tarragona es van registrar temperatures de 41ºC en diverses poblacions: Benissanet va arribar als 41,4 i Vinebre i el pantà de Siurana també van arribar als 41.

A altres parts del país també es van superar els 40ºC: Aldover (40,7), Sant Sadurní d'Anoia (40,7), Cabanes (40,3) o el Masroig (40,1).

La Direcció General de Protecció Civil manté l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor. Es preveu que l'episodi s'allargui fins dimecres.

Anar al contingut