Barcelona

Dues persones ferides per l'impacte d'unes casetes de fira arrossegades pel vent a Barcelona

La ventada que bufa a bona part de Catalunya ja ha provocat més de 260 sortides dels bombers, en especial a les comarques de Girona i a Barcelona ciutat. Al passeig de Sant Joan, dues persones han resultat ferides quan el vent els ha fet caure al damunt unes casetes instal·lades amb motiu de la Fira de Mostres de Gràcia. El regidor del districte de Gràcia, Ricard Martínez, juntament amb altres consellers del districte i els representants de les entitats, han decidit per aquest motiu suspendre la Mostra d'Entitats del barri.

Actualitzat

Dues persones han resultat ferides lleus per l'impacte d'unes casetes instal·lades al passeig de Sant Joan de Barcelona i que han estat arrencades del seu lloc i arrossegades pel fort vent que bufa, segons ha informat la Guàrdia Urbana.

Una ambulància ha traslladat les dues persones ferides a l'Hospital de Sant Pau, a prop d'on ha tingut lloc l'incident, i han estat ateses de les ferides, en principi, sense importància.

El vent ha arrossegat almenys sis de les casetes instal·lades al passeig de Sant Joan, a l'altura del carrer d'Indústria, que formaven part de la Fira de Mostres de Gràcia. Fonts de l'organització de la fira han apuntat que algunes han quedat destrossades. Per aquest motiu, el regidor del districte de Gràcia i els representants de les entitats han decidit suspendre la fira.

En alguns punts del país s'han registrat ràfegues d'entre 50 i 80 quilòmetres per hora. I fins i tot més, com a Berga, on s'han superat els 100 quilòmetres. Això ha causat algunes incidències, i ha obligat els bombers a fer algunes sortides. De fet, en total, i des de les 9 del matí, el centre d'emergències ha rebut més de 300 avisos i els Bombers de la Generalitat han hagut de fer més de 250 sortides. La majoria, a les comarques de Barcelona i Girona, que han estat les més afectades pel fort vent. A Lleida i Tarragona ha tingit menys incidència, però els bombers també han hagut de respondre a alguns avisos.
 

Tancats els ports balears

A les Illes, el fort vent ha obligat a tancar els ports de Palma, Maó i Ciutadella, a banda de provocar múltiples incidents per caiguda d'arbres i mobiliari urbà, a Mallorca i Menorca.

Segons el Centre Meteorològic de les Balears, s'han registrat ratxes de vent de 102 quilòmetres per hora a Menorca, en concret a Ciutadella, i a Mallorca s'ha arribat als 98 quilòmetres per hora a Portocolom i als 93, a Palma, mentre que a Eivissa el registre més elevat ha estat de 76 quilòmetres per hora.

Aquestes circumstàncies, que es tradueixen al mar en vents amb una intensitat mitjana al voltant dels 70 quilòmetres per hora, han obligat a tancar el port de Maó a les 6.30 hores i el de Palma, al voltant de les 10.30 hores, segons l'Autoritat Portuària de les Balears.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut