Manifestants contra la violació de les dones a l'Índia. (Foto: Reuters)
Manifestants contra la violació de les dones a l'Índia. (Foto: Reuters)
Nova Delhi

Dues noies moren penjades després de ser violades en grup a l'Índia

Fins a cinc homes les van violar i després les van matar davant la passivitat policial

RedaccióActualitzat

Dues noies adolescents de la casta dels intocables, el grup social que ocupa l'últim esglaó en el sistema de castes, han estat violades per un grup d'homes que després les han mort penjant-les d'un arbre al nord de l'Índia.

Els cossos de les dues adolescents, dues cosines de 14 i 15 anys, han aparegut penjats d'un arbre a la localitat de Katra, segons han informat mitjans locals.

El cas ha provocat les protestes dels veïns per la passivitat policial, ja que la família havia denunciat la seva desaparició la nit anterior i assegura que durant hores no van investigar on podien ser.

A més, la policia tampoc no va fer res per identificar els culpables fins que els veïns van tallar diverses carreteres i es van negar a retirar els cadàvers perquè se'n fes l'autòpsia com a protesta.

L'autòpsia ha confirmat que les dues menors van ser violades i que van morir penjades a mans de cinc homes.

Arran d'aquests fets, la Policia ha suspès dos agents, ha detingut un dels suposats autors del crim i ha identificat dos homes més. Encara queden per identificar dos homes més, segons ha explicat l'oficial Man Singh Chauhan al diari local "The Times of India".

La Comissió Nacional per a les Dones de l'Índia ha anunciat que enviarà un comitè d'investigació a la localitat per recollir informació i estudiar si adopta mesures, segons ha explicat la seva directora, Mamata Sharma, al mateix rotatiu.

Crims contra les dones en impunitat

Cal recordar que la violació i assassinat d'una jove en un autobús de Nova Delhi el desembre del 2012 va provocar protestes i un debat sense precedents sobre la violència contra les dones a l'Índia, cosa que va obligar el govern del país a endurir les lleis contra els agressors sexuals.

La nova llei va fixar la pena de mort en cas que la víctima mori o que els violadors siguin reincidents. Fins ara, quatre dels violadors de la jove van ser condemnats a mort i, a principis del passat mes d'abril, tres joves van ser sentenciats a la forca per violació reincident a Bombai.

Anar al contingut