Barcelona

Dues nenes passen soles quatre dies a l'aeroport del Prat i no se n'adona ningú

Les dues menors, de 13 anys i de nacionalitat vietnamita, es van moure per la zona internacional de la Terminal 1 sense documentació ni bitllets, portaven diners i quatre telèfons mòbils

RedaccióActualitzat

Dues nenes vietnamites de 13 anys van viure soles durant quatre dies a l'aeroport de Barcelona el desembre passat. Ningú es va adonar d'aquesta situació fins al cap d'aquests quatre dies. Les dues menors han estat posades a disposició de la Direcció General d'Atenció a la Infància de la Generalitat (DGAIA). Ara viuen en un centre d'acollida. Un equip tècnic està estudiant el cas, que ha passat per la Fiscalia de Menors.

La vigilància a l'aeroport de Barcelona queda en entredit. Les dues menors es van moure per la zona internacional de la Terminal 1, recorrent la zona restringida sense documentació i sense bitllets. Segons fonts policials, un agent va detectar les nenes el 27 de desembre prop del filtre de sortides dels vols internacionals, quan intentaven accedir a la zona Schengen, de vols europeus, on no hi ha control fronterer.

Quan van advertir la seva presència a l'aeroport, les menors de nacionalitat vietnamita es van limitar a dir el seu nom, el país d'on eren i que tenien 13 anys. No van explicar detalls de la seva aventura ni de com hi van arribar. Les mateixes fonts indiquen que les dues nenes disposaven de diners i portaven quatre telèfons mòbils.

Des del 28 de desembre són en un centre de la DGAIA, on els tècnics elaboren un informe per avaluar quina és la seva situació. Paral·lelament, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut