La Nora i la Mar, primeres nenes de la història que ballen la Dansa de la Mort de Verges
La Nora i la Mar, primeres nenes de la història que ballen la Dansa de la Mort de Verges

Dues nenes ballaran per primer cop a la història la Dansa de la Mort de Verges

RedaccióActualitzat

La Dansa de la Mort de Verges, aquest any, trenca motlles.

Per primera vegada a la seva història incorpora dues nenes per fer d'esquelets, segons avança Catalunya Ràdio. Són la Mar i la Nora, de 13 anys, que van decidir presentar-se quan van saber que buscaven nous balladors.

"Faltaven dues persones i ens feia il·lusió fer-ho. Vam demanar si ho podíem fer per provar-ho, a veure com era l'experiència. De moment ens està agradant molt i en volem aprendre."

També expliquen que els seus pares estan "encantats" i que als seus amics "els va sobtar" saber que eren "les primeres noies" que ballarien a la processó.

 

El relleu dels saltadors de la Dansa de la Mort ve marcat per la mida dels vestits d'esquelet dels tres infants que hi participen. Quan queden petits, s'obre convocatòria.

Tono Casabó, president de l'Associació de la Processó de Verges, explica que, fins ara, per tradició, sempre s'hi havien presentat nens.

"La tradició marcava això [que ballessin nens] i no s'havia plantejat mai el contrari. Potser hagués pogut passar deu o quinze anys enrere. Ha passat aquest any per circumstàncies. Potser hi ha una florada de nens que no n'hi ha tants o no estan interessats en el paper. S'hi han presentat nenes i hem considerat que per raó de sexe no hi havia cap problema."

La Dansa de la Mort forma part de la processó del Dijous Sant. El seu origen es remunta a les epidèmies de pesta que van assolar Europa entre els segles XIV i XVII.

 

Verges és una de les poques poblacions europees que la conserva. La ballen dos adults i tres infants, vestits d'esquelets, acompanyats d'un tabal i de quatre portadors de torxes, dos dels quals també són nens.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut