Dues jugades a pilota aturada condemnen un bon Girona davant el Betis (2-1)

El Girona ha caigut aquest dissabte en la seva visita al Ruiz de Lopera per 2-1 malgrat haver-se avançat en el marcador i oferir una bona imatge. Els de Montilivi han sabut pressionar molt bé la línia de creació dels verd-i-blancs i ha sorprès el rival a la contra. Un golàs de Moha a les acaballes de la primera part ha situat els catalans al davant en el marcador (0-1) però tot just començar la segona els de Pepe Mel han capgirat el resultat en dues jugades aïllades a pilota aturada. Miki Roqué i Dorado, després d'una falta sobre Santamaría, han signat una remuntada que serveix als bètics per convertir-se en els nous líders provisionals de Segona A.

L'infortuni ha castigat durament el Girona aquest dissabte en la seva visita al Ruiz de Lopera. Malgrat fer un bon partit i millorar la seva imatge notablement, els de Montilivi han rebut un càstig excessiu i han acabat caient per un 2-1 que manté l'equip enfonsat en la classificació. Per contra, els andalusos se situen líders a falta dels partits del Rayo i el Celta.

El conjunt local ha portat la iniciativa de tot el partit però el Girona, molt hàbil en la pressió i ordenat en defensa, ha impossibilitat que els bètics es fessin amos i senyors de l'enfrontament. Els de Pepe Mel han trepitjat àrea gironina amb certa freqüència mentre els catalans han esperat a atacar amb ràpids contracops.

Dani Bautista ha advertit els andalusos a la mitja hora amb un xut que ha desviat Goitia tot i que Beñat i, sobretot, Rubén Castro han obligat Santamaría a treballar de valent per evitar el primer gol dels locals. Despotovic, en un altre contracop, s'ha plantat sol davant el porter local però la seva rematada ha sortit massa desviada a la dreta del pal. Semblava que amb l'empat a zero s'arribaria al descans però ha estat aleshores, en el minut 41, quan Jandro ha obert a l'esquerra amb una magnífica assistència i Moha, sol, ha clavat un xut a l'escaire creuant la pilota al pal llarg d'un impotent Goitia.

Segon gol amb polèmica

El Betis ha replicat al gol dels catalans amb insistència però sense sort tot i que ha estat en l'inici de la segona meitat quan s'ha topat amb la sort i ha pogut capgirar el marcador. A la sortida d'un còrner ha estat el lleidatà Miki Roqué qui, de cap al primer pal, ha pogut igualar. Era el minut 54 i poc després Momo i en el 69 i de nou a la sortida d'un còrner Dorado ha fet el 2-1. El gol del central ha vingut precedit per una falta de Molina sobre Santamaría però l'àrbitre ha fet els ulls grossos i això ha provocat les protestes d'un irat Raül Agné, que ha acabat expulsat.

Al Girona li ha costat moltíssim refer-se davant la reacció. De mica en mica, però, els gironins han anat estirant les línies a la recerca de l'empat i ha estat aleshores quan el Betis ha pogut sentenciar. Momo, a qui Santamaría havia evitat que marqués un bon gol amb 1-1 en el marcador, i Rubén Castro haurien pogut sentenciar però els locals no han estat encertats. El Girona ha estat incapaç de crear alguna ocasió clara per intentar la igualada i, finalment, ha acabat lamentant una dolorosa derrota que el deixa en una situació delicada.