Ankara

Dues explosions deixen almenys 95 morts al centre d'Ankara en una marxa de l'oposició a favor de la pau

El govern turc atribueix a dos terroristes suïcides el pitjor atemptat de la història de Turquia

RedaccióActualitzat

Almenys 95 persones han mort i gairebé 200 han resultat ferides en un atemptat al centre de la capital turca, Ankara, segons el ministeri de Sanitat turc. L'oposició prokurda, en canvi, eleva la xifra a 128. El govern turc atribueix a dos terroristes suïcides l'atemptat, el més sagnant dels que s'han produït a Turquia. 

Els fets han passat aquest matí davant la principal estació ferroviària de la ciutat, quan hi ha hagut dues fortes explosions just al lloc on començava una marxa en favor de la pau entre l'Estat turc i les milícies kurdes.

La convocatòria l'havien fet diverses forces opositores, des de sindicats, col·legis professionals i partits de l'oposició, inclòs el partit prokurd HDP.

La majoria de víctimes són opositors i simpatitzants de l'HDP, que es manifestaven per reclamar a l'estat i a la guerrilla kurda que facin les paus.

Un canal de notícies alternatiu de Turquia ha captat el moment de l'explosió:


Dos terroristes suïcides

El primer ministre turc, Ahmet Davutoglu, ha revelat que hi ha proves que apunten que el doble atemptat d'aquest dissabte hauria estat perpetrat per dos suïcides. Davutoglu ha comparegut en directe a la televisió i ha declarat tres dies de dol nacional per aquest atemptat, que ha denunciat com un intent de trencar la unitat, la democràcia i l'estabilitat del país.

De moment, no se sap quina organització hi ha al darrere, però el govern turc no descarta que sigui obra de l'Estat Islàmic, Al-Qaeda o la guerrilla kurda del PKK.

L'oposició, en canvi, acusa el mateix Erdogan de ser al darrere de l'atemptat.

El president del país, Recep Tayip Erdogan, creu que l'atemptat té per objectiu dividir la societat turca i fa una crida a la solidaritat amb les víctimes.

L'atemptat arriba tres setmanes per a les eleccions legislatives. El PKK, ha anunciat just aquest dissabte un alto el foc unilateral per respectar els comicis.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut