Foto de grup amb les escoles guanyadores de la quarta edició del concurs Apilo XII. Imatge del 5 de juny del 2018 a Cal Sinén, a l'Estany d…
Foto de grup amb les escoles guanyadores de la quarta edició del concurs Apilo XII. Imatge del 5 de juny del 2018 a Cal Sinén, a l'Estany d'Ivars i Vila-sana. (Horitzontal)

Dues escoles de les Garrigues s'enduen els principals premis del concurs Apilo XII de recollida de piles usades

Actualitzat

ACN Ivars d'Urgell.-Dues escoles de les Garrigues han estat les guanyadores de la quarta edició del concurs Apilo XII, que promou la recollida selectiva de piles entre la comunitat educativa. L'escola Mare de Déu de Montserrat de l'Albagés ha estat enguany el centre educatiu que més piles ha aconseguit recollir de tot Catalunya, amb 2.445 quilos en total. D'aquesta manera ha rebut el guardó consistent en un premi de 2.500 euros. Aquest mateix centre també ha estat el que més piles per alumne ha recollit (163). Com que les bases del concurs estableixen que cada escola pot optar només a un premi, el corresponent al centre amb més quantitat recollida per alumne ha recaigut en el següent classificat, que ha estat l'escola Els set focs de Bellaguarda, també de les Garrigues, que ha arribat als 105,60 quilos per alumne, i que s'ha endut uns altres 2.500 euros de premi. En la seva quarta edició, la campanya Apilo XII ha aconseguit acumular 56.072 quilos de piles, gràcies a la participació de 919 escoles d'arreu de Catalunya.

La segona classificada, mereixedora de 1.500 euros, ha estat la llar d'infants municipal de Tivenys (Baix Ebre), amb 93,78 quilos per alumne. La tercera, de la mateixa comarca, l'escola Divina Pastora de Tortosa, ha recollit 53,38 quilos per alumne i ha rebut 1.000 euros.El director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, acompanyat del president d'Ecopilas, José Pérez, el director general d'ERP Espanya, Matías Rodrígues, i el director comercial de Reyclia, Julio Lema, han estat els encarregats de lliurar aquest dimarts els premis de la quarta edició del concurs Apilo XII, acte que s'ha dut a terme a l'Estany d'Ivars i Vila-sana.Més de 56.000 quilos recollits La campanya Apilo XII ha aconseguit acumular en la seva quarta edició 56.072 quilos de piles, gràcies a la participació de 919 escoles. Aquesta és una iniciativa organitzada des del 2015 per l'ARC i els sistemes integrats de gestió Ecopilas, ERP, UNIBAT i ECOLEC per sensibilitzar i promoure la recollida selectiva de bateries entre els escolars. Del total dels centres inscrits, 561 han estat de Barcelona, 121 de Girona, 101 de Lleida i 136 de Tarragona.

Anar al contingut