Dubai assaja un taxi dron

Dubai assaja un taxi dron

Dubai assaja un taxi dron

Redacció Actualitzat
El dron té divuit hèlix

El dron té divuit hèlix

Volar en un dron que ens faci de taxi aeri ja és possible a Dubai. Si més no, en vols de proves. L'emirat àrab està assajant un dron autònom, que es dirigeix de forma remota. En les primeres proves el dron va volar durant cinc minuts a una altura de dos-cents metres.

L'aparell ha estat dissenyat i construït per l'empresa alemanya Volocopter.

El taxi dron és com un petit helicòpter amb 18 hèlixs i capacitat per a dues persones. La idea és que els serveis de l'aparell es puguin demanar a través d'una aplicació instal·lada en el mòbil. Hi hauria diversos punts de recollida, com petits heliports, i a l'usuari se li indicaria on és el més proper. El vol pot durar fins a 30 minuts.

Proves al marge, els que desitgin utilitzar-lo hauran d'esperar: l'empresa preveu que la seva implantació encara trigarà uns cinc anys. Entre altres coses, ara vola només amb les indicacions del GPS, però se'l vol dotar de capacitat per detectar i esquivar obstacles.

El dron funciona amb electricitat que, segons la companyia, prové cada vegada més de fonts renovables. Volocopter vol solucionar els problemes de mobilitat de les ciutats modernes i atendre les necessitats individuals amb mitjans sense emissions ni sorolls. No és l'única empresa que vol explotar aquest nou negoci, sinó que competeix amb Airbus, Kitty Hawk i Uber.