El dron té divuit hèlix
El dron té divuit hèlix

Dubai assaja un taxi dron

RedaccióActualitzat

Volar en un dron que ens faci de taxi aeri ja és possible a Dubai. Si més no, en vols de proves. L'emirat àrab està assajant un dron autònom, que es dirigeix de forma remota. En les primeres proves el dron va volar durant cinc minuts a una altura de dos-cents metres.

L'aparell ha estat dissenyat i construït per l'empresa alemanya Volocopter.

El taxi dron és com un petit helicòpter amb 18 hèlixs i capacitat per a dues persones. La idea és que els serveis de l'aparell es puguin demanar a través d'una aplicació instal·lada en el mòbil. Hi hauria diversos punts de recollida, com petits heliports, i a l'usuari se li indicaria on és el més proper. El vol pot durar fins a 30 minuts.

Proves al marge, els que desitgin utilitzar-lo hauran d'esperar: l'empresa preveu que la seva implantació encara trigarà uns cinc anys. Entre altres coses, ara vola només amb les indicacions del GPS, però se'l vol dotar de capacitat per detectar i esquivar obstacles.

El dron funciona amb electricitat que, segons la companyia, prové cada vegada més de fonts renovables. Volocopter vol solucionar els problemes de mobilitat de les ciutats modernes i atendre les necessitats individuals amb mitjans sense emissions ni sorolls. No és l'única empresa que vol explotar aquest nou negoci, sinó que competeix amb Airbus, Kitty Hawk i Uber.

Anar al contingut