Una dona es treu una samarreta groga davant una policia nacional, aquest dissabte, abans de la final de la Copa del Rei
Una dona es treu una samarreta groga davant una policia nacional, aquest dissabte, abans de la final de la Copa del Rei

Drets estudiarà la requisa de samarretes grogues per denunciar els responsables

El president de l'associació recorda que el Tribunal d'Estrasburg ha protegit el dret de xiular himnes i reis

RedaccióActualitzat

Els advocats de l'associació Drets asseguren que la requisa de samarretes grogues per part de la policia aquest dissabte a Madrid abans de la final de la Copa del Rei entre el Barça i el Sevilla suposa una greu vulneració de drets fonamentals.

En un missatge penjat a Twitter han assegurat que estudiaran els casos concrets per denunciar els responsables de l'operatiu policial:

 


El president d'aquesta associació, Sergi Blázquez, ha assegurat que aquesta requisa és repressió de la llibertat d'expressió. En declaracions al programa Preguntes freqüents, de TV3, ha dit que la situació està empitjorant:

"El que constatem és una vulneració dels drets fonamentals un cop més, i que la repressió continua i continua amb més evidència. Què és això de treure a la gent les samarretes que porta de color groc, o les bufandes que no porten cap significat ni cap lletra? I els xiulets?" 

"Només vull recordar que poder xiular el rei o poder xiular l'himne és llibertat d'expressió, és un dret fonamental, i això està recollit a la Declaració Universal dels Drets Humans i a la Convenció de Drets Europeus Humans. I amb la recent sentència sobre la crema de fotos del rei, el Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg així ho reconeix."

 

 

Els agents de policia i de seguretat privada que van actuar durant la final de la copa a l'estadi de l'Atlético de Madrid no es van limitar a requisar objectes grocs: tal com mostra aquesta imatge que s'ha fet viral a les xarxes socials, sembla que també tenien la missió de documentar la xiulada a l'himne espanyol per part dels aficionats catalans.

ARXIVAT A:
Procés catalàLlibertat d'expressió
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut