Líbia

Dramàtic rescat del vaixell Open Arms, sota amenaça de mort per guardacostes libis

RedaccióActualitzat

El vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms ha aconseguit finalment atracar al port italià de Pozzallo, a Sicília, després de rescatat 216 immigrants en aigües del Mediterrani.

Entre els rescatats hi ha un nadó de tres mesos que, juntament amb la seva mare, ha estat evacuat en estat greu cap a Malta. També hi ha una trentena de dones i menors amb signes de deshidratació i malnutrició.

 



Aquest ha estat un dels viatges més compromesos dels que l'organització humanitària ha fet aquest 2018 al Mediterrani.

Una embarcació dels guardacostes libis va interceptar dijous el vaixell d'Open Arms i el va amenaçar d'obrir foc si no li entregaven tots els immigrants que acabaven de rescatar en alta mar.

 


L'incident va passar fora de les aigües territorials líbies, a unes 73 milles de la costa d'aquest país.

Els voluntaris de l'organització es van negar a entregar cap immigrant i van fugir en direcció a l'illa de Sicília, a l'espera que les autoritats italianes els concedissin el permís per entrar a port.

Però les autoritats italianes s'han fet pregar: han trigat més de 48 hores a donar al vaixell el permís per entrar en port segur tot i estar informats que a bord hi havia persones malaltes.

 


El president de l'ONG, Òscar Camps, ha explicar la situació minut a minut via Twitter i ha assegurat que entregar aquestes persones a les autoritats líbies era, a la pràctica "tornar-les a l'infern".

 

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut