Façana del pub Fissure on es va impedir l'entrada al grup de joves amb la síndrome de Down
Lleida

Down Lleida denuncia el pub Fissure a la Fiscalia per discriminació

El pub Fissure de Lleida demana perdó a l'associació Down Lleida per haver vetat l'entrada a un grup de joves

RedaccióActualitzat

La Fiscalia ha obert diligències al local d'oci nocturn de Lleida que ha vetat l'entrada, dos caps de setmana seguits, a un grup de nois amb síndrome de Down. L'Associació Down Lleida ha presentat, aquest matí, la denúncia a la Fiscalia i al Departament d'Afers Socials de la Generalitat, perquè van negar l'accés als joves dient-los que hi feien una festa privada.

Aquest vespre, el pub Fissure ha demanat disculpes a Down LLeida per haver vetat l'entrada d'un grup de joves i ha assegurat que "ha estat el pitjor gest que podíem fer":

L'Associació Down Catalunya "ha valorat que la direcció del Fissure admeti l'error. No volem que la gent hi deixi d'anar, sinó que aquí i arreu hi pugui anar tothom."

Interpretació errònia del dret d'admissió

El Departament d'Interior diu que l'actuació d'aquest local és sancionable i que ha fet una interpretació del tot errònia del dret d'admissió. La cap de servei de control d'espectacles públics i d'activitats recreatives, Marga Gómez, ha explicat a Catalunya Ràdio que el propietari d'un local pot aplicar el dret d'admissió per posar condicions objectives a l'accés, però que mai que han de ser discriminatòries o vexatòries:

" No poden discriminar per raó de naixement, ni de raça ni de sexe ni de religió ni d'opinió ni d'una discapacitat ni d'orientació sexual o d'orientació de gènere. Qualsevol altra condició que sigui discriminatòria, han de ser sempre objectives, són condicions molt concretes, doncs persones que no entrin amb bambes o que no entrin amb un banyador."

Evitar discriminacions de qualsevol tipus és el que pretén la llei per a la igualtat de tracte i la no discriminació que està tramitant en aquests moments el Parlament. La llei, pionera a l'estat, donarà instruments per a la lluita contra la discriminació per raons de raça, sexe, religió, discapacitat, edat i orientació sexual o per altra condició social.

 

Anar al contingut