Barcelona

Dotze sensesostre mostren la seva nua veritat en un calendari solidari

Per la venda d'uns 700 calendaris s'aconsegueixen prou fons per dotar de recursos una persona sense llar per desenvolupar el seu projecte professional per sortir del carrer

RedaccióActualitzat

Un grup de dptze persones sense sostre que viuen a Barcelona mostren la seva veritat a la campanya solidària "La veritat nua del carrer". Són models en un calendari que es ven per aconseguir fons per a la reinserció dels sensesostre i que puguin reprendre una vida social i professional.

Per cada 700 calendaris venuts, una persona que viu al carrer tindrà els recursos necessaris per encarrilar la seva vida.

S'ha obert un Verkami solidari per vendre aquests calendaris. L'objectiu és aconseguir 6.900 euros. Ara en porten només una sisena part dels diners recaptats. Amb una aportació bàsica d'un euro s'obté un poema escrit per Marcos, un dels sensesostre del projecte. Les aportacions que superin els 10 euros ja tenen dret a rebre el calendari.

 

 

Els dotze models improvisats posen complertament nus, només tapats amb les poques pertinences que tenen. És una manera de donar a conèixer les seves històries personals per trobar una feina que els ajudi a sortir del carrer. Les fotografies volen destacar tant la bellesa com la tristesa dels que viuen al carrer.

És una iniciativa de l'ONG "Emprenedors sense sostre" que vol aprofitar els talents d'aquestes persones i ajudar-los en un procés de creixement personal i donar-los l'oportunitat de tenir una vida més estable dins la societat. Pel creador d'aquestes ONG, Andrew Funk,  "el talent pot salvar vides".

 

 

Les fotografies volen mostrar la realitat crua de la vida al carrer. Els impulsors de la idea, Andrew Funk i el fotògraf Jose Sanabria, han decidit ensenyar aquestes persones nues per mostrar els efectes sobre el cos d'anys de viure al carrer.

 

 

 

Anar al contingut