El Caire / Mèxic

Dotze morts en un atac accidental de l'exèrcit egipci contra un grup de turistes mexicans

El president mexicà, Enrique Peña Nieto, demana responsabilitats després d'aquest accident, que ha passat al desert del Sàhara, a prop de la frontera amb Líbia, en una zona vetada als turistes per la presència de grups islamistes radicals

RedaccióActualitzat

Dotze persones han mort i deu més han quedat ferides després que les forces de seguretat egípcies obrissin foc, per error, contra un grup de turistes mexicans i els seus guies locals. Els militars han disparat als quatre cotxes turístics on viatjaven, mentre travessaven el desert del Sàhara, a 400 kilòmetres del Caire. L'accident ha passat quan militars egipcis feien una operació antiterrorista a prop de la frontera amb Líbia i han confós el comboi turístic.

Vuit dels morts són turistes mexicans i els altres quatre són ciutadans egipcis, segons fonts pròximes a les víctimes locals de l'incident que esmenta l'agència EFE. Les mateixes fonts concreten que els quatre morts egipcis són el guia i tres conductors que acompanyaven al grup. Un dels familiars d'una víctima ha explicat que ha estat un avió militar el que ha bombardejat la posició on hi havia els turistes, prop de l'oasi de Bahareya.

El president mexicà, Enrique Peña Nieto, ha condemnat l'acció i demana responsabilitats.

L'executiu assegura que els turistes no haurien d'haver entrat en aquesta zona desèrtica, que es considera perillosa per la presència de grups islamistes radicals i que es recomana descartar de les rutes turístiques. L'accident arriba un dia després que militants d'Estat Islàmic anunciessin que són presents a la frontera entre Egipte i Líbia.

En un primer moment, el ministeri de Turisme egipci ha informat que l'empresa que portava els turistes mexicans no tenia permisos per fer el recorregut en aquesta zona propera a la frontera amb Líbia. Fonts de les víctimes egípcies ho han negat durant el matí. Segons aquestes fonts, la companyia Windows of Egypt disposava dels permisos necessaris i, fins i tot, un agent de la policia anava amb el grup.

Sobre l'operació antiterrorista d'aquests dies, les forces de seguretat han difós un comunicat en què comunica que l'exèrcit ha matat almenys 53 suposats terroristes i una cinquantena més han estat detinguts en la setena jornada de la campanya militar "El dret del màrtir" en la península del Sinaí. El balanç dels últims set dies, segons les mateixes fonts, és de 349 presumptes terroristes morts.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut