Madrid

Dotze fotògrafs s'inspiren en el Museu del Prado

RedaccióActualitzat

Vint-i-quatre fotografies inspirades en el Museu del Prado

Inspirades en les obres que s'hi exposen, en l'espai que les acull, en les persones que les miren...

Vint-i-quatre imatges que són el fruit de la mirada de dotze fotògrafs, convidats per aquesta pinacoteca imprescindible, que el novembre de l'any que celebrarà el segon centenari.

Són fotògrafs d'edats -i generacions- diferents que entenen la fotografia de maneres diferents.

 

La barcelonina Isabel Muñoz diu que l'experiència ha estat un "autèntic regal" que els ha deixat amb ganes de repetir.

"Cre que per a tots nosaltres ha estat un autèntic regal. Primer, perquè el punt de partida és la llibertat. A més, he parlat amb altres companys i el que volen és més, volen tornar."

 

Muñoz reprodueix sota l'aigua la ingravidesa retratada per algunes obres clàssiques d'artistes del barroc.

"He pensat que, amb la seva curiositat, segur que si haguessin viscut en el segle XXI, el que haurien pintat com a cel també hauria estat sota l'aigua." 

L'altre barceloní convidat pel Museu del Prado és Joan Foncuberta, que s'ha fixat en detalls d'una obra restaurada fa poc d'un pioner de la fotografia. Es tracta d'una mena de diorama que retratava, precisament, les sales del Prado, fet que porta Fontcuberta a dir que, "d'alguna manera, va inventar Google Street View".

 

Les dues obres del fotògraf madrileny Alberto García-Alix sorgeixen de la doble exposició i la superposició de detalls de les obres que ha triat, treballades amb tècniques de la fotografia analògica.

 

L'alacantina Cristina de Middel també utilitza la tècnica de la superposició, però per crear retrats inquietants.

 

Chema Madoz posa l'accent en l'arquitectura que envolta les obres mestres que s'exposen al Prado. Igual que ho fan José Manuel Ballester i la parella artística Bleda y Rosa

 

La degana de la mostra és la fotògrafa Pilar Pequeño, que recrea amb gran detall elements de bodegons d'artistes com Zurbaran.

 

L'exposició "Doce fotógrafos en el Museo del Prado" es pot visitar al museu del Prado fins al 13 de gener de l'any que ve.

ARXIVAT A:
CulturaArt
Anar al contingut