Washington

Dos tripulants del "Discovery" fan una segona excursió espacial per a feines d'instal·lació i reparació

Dos astronautes del transbordador "Discovery" han abandonat la nau per fer la segona excursió de la missió de dotze dies d'abastiment de l'Estació Espacial Internacional. Piers Sellers i Mike Fossum passaran unes set hores treballant fora de l'EEI, sobre la qual s'instal·larà un mòdul de bombament per als sistemes ambientals de l'estació i repararan una eina mòbil que és clau per al futur de la construcció, que orbita a 395 quilòmetres de la Terra.

Actualitzat
Seran set hores de feina a 395 quilòmetres de la Terra. Els dos astronautes del "Discovery" hauran de reparar una eina mòbil clau per al futur de la construcció del complex, i instal·laran un mòdul de bombament per als sistemes mediambientals de l'estació. Mentrestant, les astronautes Lisa Nowak i Stephanie Wilson els ajudaran des del transbordador fent-se càrrec del braç robòtic que serveix com a plataforma perquè els seus companys s'aproximin a diferents punts de l'estructura espacial.

A banda, el rus Pavel Vinogrado i el nord-americà Jeffrey Williams, que formen la tripulació de l'EEI, continuen el tràfec de subministraments des del mòdul "Leonardo", ajudats per l'alemany Thomas Reiter, que s'estarà a l'estació sis mesos. A hores d'ara, els astronautes estan fent el traspàs de les gairebé 2,7 tones d'aliments, aigua, aire i altres subministraments i equips per, en acabar, començar la càrrega del "Leonardo", d'un volum similar d'escombraries i experiments científics que s'han acumulat a l'EEI en els últims tres mesos.

La primera passejada espacial dels tripulants del "Discovery" de dissabte va servir, segons l'agència espacial nord-americana NASA, per concloure que el transbordador està en bones condicions per tornar a la Terra, després que se separi de l'EEI el pròxim divendres.
Anar al contingut