Marroc

Dos terroristes que fugien de la policia se suïciden a Casablanca sense causar víctimes

Dos terroristes s'han suïcidat a Casablanca, la capital econòmica del Marroc, fent esclatar les bombes que duien a sobre. Segons les primeres informacions, els kamikazes es dirigen al centre oficial d'idiomes, dependent de l'ambaixada nord-americana, quan la policia marroquina els ha sorprès i començat a perseguir. La detonació dels artefactes explosius, al bulevard Mulay Yusef de la ciutat, no ha causat més víctimes però sí ferides lleus a una vianant. Un tercer kamikaze, que havia aconseguit fugir, ha estat detingut per la policia marroquina prop de la zona. Ara investiguen el seu cinturó per confirmar les sospites.

Actualitzat

El terror ha tornat a sacsejar Casablanca però, per sort, s'ha pogut evitar una massacre. Dos homes joves han fet explotar els explosius que portaven adossats al cos mentre fugien de la policia marroquina. Abans, però, segons testimonis dels fets, han assenyalat amb el dit el cel, en un gest que al·ludia Déu. Després dels fets les forces de seguretat han acordonat la zona i han iniciat una intensa recerca d'un tercer terrorista que ha pogut fugir. Finalment l'han trobat. En veure's acorralat el sospitós s'ha desfet del seu cinturó i ha estat detingut. Tot apunta que el cinturó podria contenir explosius.

Fins ara s'ha pogut identificar un dels terroristes morts. Es tracta de Mohamed Maha, contra qui la policia no havia dictat ordre de recerca i captura per estar relacionat amb els tres terroristes que dimarts passat també es van immolar a Casablanca quan es van veure descoberts per la policia. En aquella ocasió, un quart terrorista va ser abatut per agents policials abans de poder activar la càrrega explosiva que duia a sobre.

L'endemà d'aquests fets, el dia 11, una data triada sovint per Al-Qaeda per fer els seus atemptats, tres suïcides més van provocar una massacre davant del palau presidencial d'Alger, i van provocar 23 morts.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut