Peruggia

Dos terratrèmols sacsegen el centre d'Itàlia i fan reviure la por dos mesos després d'Amatrice

A la tarda hi ha hagut un primer terratrèmol de 5,5 graus amb epicentre a Visso que s'ha notat fins a Roma i, dues hores després, un altre de 5,9 graus, però només s'han ensorrat alguns edificis i no hi ha hagut víctimes

RedaccióActualitzat

Dos terratrèmols al centre d'Itàlia en només dues hores han fet reviure la por a la població dos mesos després de la mort de quasi 300 persones a causa d'un sisme a Amatrice. Tots dos terratrèmols han estat prop de Visso, un petit poble de la província de Macerata: el primer ha estat de 5,5 graus i el segon, el més fort, ha passat dues hores més tard i ha estat de 5,9 graus.

En un primer moment els serveis de Protecció Civil italians han informat que, a conseqüència dels sismes, només hi ha una persona amb lesions lleus i no dues, com havien informat inicialment. Tots dos terratrèmols s'han pogut sentir des de la capital del país, Roma. De fet, el primer sisme l'han seguit fins a onze rèpliques. Visso, juntament amb Ussita i Castelsantangelo sul Nera, són les les localitats més afectades pels sismes.

Un mort indirecte i un ferit greu

El ministre de l'interior italià, Angelino Alfano, ha informat que un home de 63 anys hauria mort d'infart a la localitat de Tolentino, una mort no directament provocada pel terratrèmol, però sí indirectament. També hi hauria un nen ferit greu al poble de Camerino, en aquest cas sí directament relacionat amb els efectes físics del terratrèmol.

Molt a prop d'Amatrice

En pocs segons s'ha esfondrat l'església del poble Campi de Norcia. D'altres edificis centenaris també s'han ensorrat en poc temps a Visso, on hi ha hagut l'epicentre, i que és a pocs quilòmetres d'Amatrice, el poble més afectat pel terratrèmol de l'agost . Almenys tres poblacions han resultat afectades. Algunes, amb edificis ja tocats per sismes anteriors.

Els carrers han quedat plens de runa. El que abans eren façanes, sostres i parets ha quedat fracturat i escampat per terra. El subministrament elèctric s'ha tallat i les comunicacions també han estat impossibles durant unes hores. Diverses carreteres s'han tallat i s'han hagut de desallotjar alguns nuclis de població com a mesura de precaució.

 

Pànic a dormir a casa

De fet, molts ciutadans tenien por i no han volgut passar la nit a casa seva, per la qual cosa se'ls ha traslladat a equipaments municipals més segurs. D'altres han instal·lat tendes de campanya improvisades al mig del carrer, en zones allunyades dels edificis, o fins i tot han decidit passar la nit dins dels seus cotxes.

Els equips de socors s'hi han desplaçat ràpidament, en una nit de tensió, a la qual s'ha sumat la pluja. La seva principal preocupació és quant temps hauran d'estar en aquesta situació. Avui, de moment, s'atura l'activitat normal. Les escoles de la regió no obriran. El primer ministre, Matteo Renzi, ha anul·lat l'agenda prevista per poder seguir els esdeveniments.

Sense víctimes mortals

Per fortuna no s'ha reproduït la tragèdia de l'agost a Amatrice, amb tres poblacions destruïdes i un balanç de 300 víctimes, ni el del 2009 a L'Aquila, també amb més de 300 morts.  De fet, segons l'alcalde d'Amatrice, alguns edificis que havien quedat afectats a l'agost aquesta nit han patit més danys. En aquella ocasió es va tractar d'un terratrèmol de magnitud 6 que va deixar un paisatge de desolació i va destruir pobles d'aquesta regió de muntanya.

Un usuari de Facebook, Stefano Kiometta di Giovambattista, ha enregistrat les imatges de l'església de Norcia Madonna delle Grazie, de Visso, després del terratrèmol.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut