Saint-Denis

Dos suposats jihadistes morts i vuit detinguts en una operació policial als afores de París

L'objectiu d'aquesta operació era el belga Abdelhamid Abaaoud, el presumpte cervell dels atemptats de divendres a París

RedaccióActualitzat

Operació policial al municipi de Saint-Denis, als afores de París, per trobar més responsables dels atemptats de divendres que s'han atrinxerat en un pis del centre del municipi. Les forces especials de la policia i de l'exèrcit buscaven el considerat novè jihadista, implicat en el tiroteig de les terrasses de bars i restaurants. Segons algunes informacions, aquest novè jihadista seria el belga Abdelhamid Abaaoud, considerat el cervell de l'operació, i que es creia que era a Síria.

L'operatiu, que ha acabat a quarts de dotze del matí, ha començat amb tirotejos cap a dos quarts de 5 del matí al centre de Saint-Denis. Allà hi havia 3 persones atrinxerades en un apartament al carrer Gabriel Peri que haurien disparat a la policia amb armes automàtiques. També hi ha hagut diverses explosions a primera hora i cap a dos quarts de vuit del matí.

La fiscalia ha confirmat vuit detinguts, entre els quals hi ha les tres persones atrinxerades en el pis de Saint-Denis. La policia ha informat, per la seva banda, de la mort de dos suposats jihadistes, entre ells una dona jove que s'hauria immolat activant un cinturó d'explosius al principi de l'operatiu policial. L'altre presumpte jihadista ha mort com a conseqüència de "projectils i granades". No s'han donat, però, les identitats dels detinguts ni dels presumptes terroristes.

A més, hi hauria diversos ferits lleus, entre ells cinc policies. També hi hauria un gos policia mort.

Algunes agències de notícies informen que els suposats terroristes detinguts preparaven un atemptat al barri de La Défense, a París.


A la recerca d'Abdelhamid Abaaoud

L'objectiu d'aquesta operació seria el belga Abdelhamid Abaaoud, el presumpte cervell dels atemptats de divendres a París. És un home de 28 anys i és membre actiu de l'organització jihadista Estat Islàmic a Síria. Abaaoud vivia al bari de Molenbeek, als suburbis de Brussel·les, i era el cap d'una cèl·lula desarticulada al gener.

La investigació d'aquests dies ha portat la policia a desplaçar-se fins a l'apartament de Saint-Denis. No se sap encara, però, si Abdelhamid Abaaoud estaria atrinxerat al pis o hauria estat ferit en l'operatiu de les forces policials. La policia no ho ha volgut confirmar, com tampoc ha volgut confirmar si el belga és a Saint-Denis o ni tan sols a França, Alguns mitjans, però, diuen que el suposat cervell dels atemptats de París hauria quedat ferit durant l'operatiu.

 

 

Alerta per no sortir de casa

El centre de Saint-Denis ha estat ocupat per unitats especials de la policia, i al voltant s'hi han desplegat un centenar d'efectius de l'exèrcit per donar-los suport. L'alcalde ha ordenat que la població de la localitat no surti de casa. Alguns veïns han estat desallotjats de la zona. Les escoles han obert, excepte al centre de la població, on s'han tancat.

A les persones que han volgut sortir de la zona els escorcollen les bosses. També ho fan a les que hi entren. La policia ha admès que no ha pogut avisar casa per casa però ha recomanat que els veïns no s'acostessin a les finestres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut