Sant Sebastià

Dos restaurants de cuiners catalans guanyen la segona estrella

Tant el Miramar, de Llançà, a l'Alt Empordà, com el Ramon Freixa, de Madrid, han aconseguit arribar a les dues estrelles de la guia gastronòmica Michelin. Tots dos locals, regentats per cuiners catalans, en tenien una cadascun. El xef Paco Pérez, del restaurant Miramar de Llançà, guanya la segona estrella, mentre que el restaurant Àbac, de Barcelona, passa de dues a una. No hi ha hagut cap variació, en canvi, a la llista dels locals amb tres estrelles. En aquesta edició han guanyat una estrella tres restaurants de Barcelona: el Moments, de l'Hotel Mandarin, que porta Raül Balam, fill de Carme Ruscalleda, i també l'Hisop i el Dos Cielos.

Actualitzat
El Miramar, de Llançà, i el restaurant Ramon Freixa, de Madrid, són els dos locals regentats per catalans que aconsegueixen dues noves estrelles Michelin. Mentre, s'apunten la primera estrella el restaurant de l'Hotel Mandarin, del qual és cuiner el fill de Carme Ruscalleda; el Capritx, de Terrassa, i l'Hisop, el Dos Cielos i el Caelis, de l'Hotel Palace, tots a Barcelona. Per contra, perden l'estrella que tenien el Cingle, de Vacarisses; l'Hispania, d'Arenys de Mar; el Tàpies, de la Seu d'Urgell; el Freixa Tradició, de Barcelona, i l'Àbac- que de dues estrelles passa a tenir-ne una.

El restaurant Santo de Sevilla, de Martín Berasategui, aconsegueix una estrella, i els locals del cuiner basc ja en sumen set. D'aquesta manera Berasategui, amb restaurants a Guipúscua, Barcelona, Tenerife i Sevilla, es converteix en el cuiner que ostenta més estrelles Michelin de l'Estat juntament amb el català Santi Santamaria.

La llista Michelin del 2011 s'ha fet pública al certamen San Sebastián Gastronomika.

En aquesta edició de la "Guia Michelin d'Espanya i Portugal" hi ha set restaurants amb tres estrelles, quatre d'ells a Catalunya. Aquest és l'últim any en què hi figurarà el Bulli, de Ferran Adrià, que tancarà les portes al final de la temporada que ve.

De la seva banda, el restaurant Sant Pau, de la xef catalana Carme Ruscalleda, a Tòquio, manté la seva excel·lència. Això és el que reconeix l'última Guia Michelin de Tòquio, que li atorga un cop més, i per quart any consecutiu, dues estrelles. La ciutat japonesa és reconeguda de nou com la capital mundial de l'alta cuina per davant de París. Carme Ruscalleda, l'única cuinera del món amb cinc estrelles Michelin pels seus restaurants, ha estat distingida de nou a la Guia Michelin de Tòquio. En total, 240 restaurants de la ciutat han estat reconeguts per la prestigiosa guia francesa: 52 de dues estrelles i 174 d'una estrella. Enguany, s'han afegit a la guia més locals.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut