Dos empresaris en vaga de fam pel tancament dels seus locals nocturns a Platja d'Aro
Local d'oci nocturn a Platja d'Aro. Imatge d'arxiu.
Platja d'Aro (Baix Empordà)

Dos propietaris de Platja d'Aro inicien una vaga de fam per protestar contra el tancament dels seus locals d'oci nocturn

Ha passat a Platja d'Aro. El jutge ha decidit tancar els seus establiments perquè les llicències no estaven al dia i també perquè els locals molesten els veïns. Els propietaris dormiran a dintre dels establiments.

RedaccióActualitzat
Dos propietaris de locals d'oci nocturn del municipi empordanès de Platja d'Aro han iniciat una vaga de fam per protestar contra la clausura dels seus establiments. La decisió del jutge es basa en la manca de llicències d'activitat i les molèsties que han denunciat els veïns.

Un dia després del tancament, la lletrada municipal ha demanat la reobertura dels establiments per considerar que ja s'han posat al dia les llicències, però el jutge ha descartat la seva petició per la falta de resposta davant l'altre tema; les queixes dels veïns. L'acta assenyala que "tant l'ajuntament com els interessats" creien que després de "desgastar els veïns en un llarg i costós procés, la sentència es compliria en un dia i, l'endemà, podrien reobrir els locals, obligant els veïns a reiniciar un altre nou i llarg procés". El jutge ha considerat que això seria "un frau a la llei i a la justícia", per la qual cosa ha anul·lat la impugnació i ha obligat al tancament dels locals.

Com a resposta, els propietaris han iniciat una vaga de fam i dormiran a l'interior dels seus negocis. Una cinquantena de persones s'han concentrat al davant dels establiments per manifestar el seu suport als empresaris, entre ells el secretari general de la Federació Catalana d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm), Joaquim Boadas.

Boadas, que representa el sector de l'oci nocturn de Catalunya, ha considerat "increïble" que es mantingui el tancament, malgrat que els establiments compleixen actualment "tota la normativa exigida". En aquest sentit, ha subratllat que l'acta no precisa cap data de reobertura, ni parla de temps de clausura. També ha puntualitzat que si el jutge ha apreciat una actitud sancionable per part de l'Ajuntament, pot actuar contra aquesta institució, "però sense castigar uns negocis que tenen les llicències en regla".
Anar al contingut