Casablanca

Dos periodistes espanyols, agredits al Marroc durant un judici contra activistes saharauis

Dos periodistes espanyols han estat agredits en una sala del Tribunal de Primera Instància de Casablanca, al Marroc, durant un judici contra set activistes saharauis acusats "d'atemptar contra la seguretat de l'Estat". Un corresponsal de TVE, Antonio Parreño, i Eduardo Marín, de la Cadena SER, estaven gravant i fotografiant els set acusats i llavors el públic assistent els ha agredit. Parreño explica que ha rebut cops de puny, puntades de peu i fins i tot pedrades. Agents de la policia marroquina els han pogut desallotjar de la sala i se'ls han endut a les dependències policials per protegir-los.

Actualitzat
A la sala hi havia unes 200 persones que han començat a cridar quan han entrat els acusats. Per una banda hi havia partidaris que el Sàhara Occidental pertanyi al Marroc que mostraven banderes del seu país, retrats del rei Mohamed VI, llibres d'història, cridaven consignes com "Sàhara marroquí" i demanaven la marroquinitat de Ceuta i Melilla. D'altra banda hi havia els que defensen la independència del Sàhara Occidental.

Segons Parreño, en declaracions a TVE, creu que l'agressió l'han començat els marroquins que estan en contra de la independència del Sàhara, ja que consideren que els periodistes espanyols no estan informant de la situació de manera objectiva.

Tots dos periodistes han declarat que es troben bé malgrat l'agressió i les ferides. A Eduardo Marín li han obert el llavi, l'han retingut durant una estona i l'han obligat a esborrar totes les fotografies que havia fet tant de la seva càmera com del seu ordinador. La policia també ha requisat les càmeres dels observadors internacionals que hi havia a la sala i els ha esborrat les imatges que havien captat de l'incident.

Arran dels enfrontaments entre promarroquins i simpatitzants saharauis i l'agressió als periodistes, el tribunal ha decidit suspendre la vista fins al 14 de desembre.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut