Pla general del pàrquing Puigmercadal de Manresa. Imatge del 4 de desembre del 2017. (Horitzontal)
Pla general del pàrquing Puigmercadal de Manresa. Imatge del 4 de desembre del 2017. (Horitzontal)

Dos pàrquings de Manresa oferiran tarifes reduïdes amb descomptes de més del 50% per atraure visitants de fora la ciutat

ACN Manresa.-La manca d'aparcament econòmic al centre de Manresa és una queixa compartida entre els visitants, els comerciants i el sector de la restauració de la ciutat. Per tal de posar-hi solució, l'Ajuntament ha engegat una promoció en què oferirà aparcament a preus reduïts en dos pàrquings situats al nucli antic i gestionats per l'empresa municipal Fòrum. Es tracta dels pàrquings Centre Històric i Puigmercadal, on s'oferiran tiquets de sis hores per cinc euros, o bé de nou hores per sis euros. D'aquesta manera, el preu per hora sortirà a 0,83 cèntims en la primera modalitat, i a 0,66 en la segona, una quantitat molt inferior al preu normal, que és d'1,60 i 1,90 euros per hora. La condició és que es faci dins dels horaris marcats, que són les tardes de dilluns a divendres i durant tot el dia del dissabte. L'Ajuntament pretén així aconseguir dos objectius: d'una banda, potenciar que "els visitants s'estiguin a Manresa durant hores sense mirar el rellotge ni preocupar-se per l'aparcament", i de l'altra, millorar la baixa ocupació d'aquests dos aparcaments.

El preu actual per aparcar al pàrquing Puigmercadal de Manresa durant nou hores és de 17,10 euros, però amb la nova promoció que ha engegat l'ajuntament només costarà sis euros si es fa durant les tardes de dilluns a divendres o durant tot el dia del dissabte. D'aquesta manera, el preu és redueix més de la meitat, i es busca així aconseguir que la gent de fora del centre històric vingui a la ciutat sense preocupar-se per l'aparcament. En concret, les dues tarifes que es posen en marxa són de cinc euros per sis hores, i de sis euros per nou hores. Una de les zones blaves més cares de l'Estat Precisament la falta d'aparcament econòmic a la ciutat és una de les principals queixes entre els seus visitants, ja que la zona blava de Manresa és una de les més cares de tot l'Estat. Això preocupa els comerciants i també el sector de la restauració que, segons l'ajuntament, ha rebut "amb bons ulls" la nova proposta que, d'una banda, ha de permetre atraure més visitants a la ciutat i, de l'altra, millorar l'ocupació de dos pàrquings municipals (Puigmercadal i Centre Històric). De moment, no se suma a la iniciativa el pàrquing Quatre Cantons, ja que el preu per hora és més car i, en canvi, té molt bona ocupació. Per tal d'accedir a la promoció, el conductor només haurà de dir-ho a l'entrada del pàrquing. Els horaris són de dilluns a dijous des de les dues de la tarda i fins a les onze de la nit, i els divendres des de les dues de la tarda i fins a les onze del dissabte. En el cas del pàrquing Puigmercadal, l'horari de tancament és a les onze de la nit i, per tant, els vehicles hauran d'abandonar el local a aquesta hora com a màxim, però el pàrquing del centre històric està obert les 24 hores i, per tant, poden sortir quan ho desitgin.

Anar al contingut