Dos morts per trets en les protestes contra el règim a l'Iran

Els manifestants en culpen la policia, però el govern de l'Iran assegura que els trets els van disparar agents estrangers

RedaccióActualitzat

Continuen les protestes a l'Iran, tot i la prohibició explícita del govern. Les manifestacions contra el règim clerical per la pujada de preus i la corrupció ja han deixat les primeres víctimes. Dues persones han mort per trets de bala durant les protestes d'aquesta nit.

Els manifestants en culpen la policia, però el govern de l'Iran assegura que els trets els van disparar agents estrangers.

El règim ha endurit la repressió en les últimes hores. El ministre de l'Interior iranià ha advertit que les manifestacions no estan autoritzades i ha alertat aquells que hi participin o generin desordres que ho pagaran car. La policia ha fet ús de gasos lacrimògens contra joves que es manifestaven a la capital.

Les detencions són nombroses i en les últimes hores també hi ha hagut talls a les xarxes de telefonia mòbil. La televisió oficial iraniana ha difós en bucle les imatges de la gran marxa oficial a favor del règim d'aquest dissabte a Teheran.

Aquesta és la mobilització més gran al país des de les protestes del 2009 contra la tupinada per fer guanyar el llavors candidat oficialista, Mahmud Ahmadinejad. 

La gran majoria dels iranians no han notat cap millora en les seves vides, malgrat les promeses del president actual, Hassan Rouhani, de rellançar l'economia, afeblida per les sancions internacionals. 

A més, els sectors més conservadors del poder religiós, insten el guia suprem de la revolució, l'aiatol·là Ali Khamenei, perquè faci marxa enrere en l'acord nuclear subscrit amb les potències occidentals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut