La vacuna del coronavirus a Espanya la fabricarà la indústria veterinària
Hi ha 120 vacunes contra la Covid-19 en desenvolupament al món
Barcelona

Dos morts pel bacteri de la meningitis C a Barcelona

Una vintena de persones del centre ocupacional on treballaven els dos morts i membres del seu entorn ja estan rebent la profilaxi per evitar que desenvolupin la malaltia

RedaccióActualitzat

Dues persones, un home de 39 anys i una dona de 61, han mort a Barcelona a causa del bacteri de la meningitis C, segons l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). En un primer moment l'agència havia informat que es tractava del tipus B. 

Tots dos treballaven al mateix centre ocupacional per a persones amb discapacitat intel·lectual del Districte de Sants Montjuïc, i no estaven vacunats per la meningitis C, una vacuna obligatòria en l'actual calendari de vacunació

L'ASPB informa que la mort s'ha produït pel bacteri meningocòcic, encara que els afectats no havien desenvolupat la meningitis ni els havia afectat el sistema nerviós central

♦ Els dubtes més freqüents sobre la meningitis

Tractament preventiu

Una vintena de persones del centre i del seu entorn ja estan rebent la profilaxi per evitar que desenvolupin la malaltia i se'ls oferirà també la vacunació contra la meningitis C.

Segons l'Agència de Salut Pública de Barcelona, el brot s'hauria controlat a temps.

Els casos s'han produït amb una setmana de diferència. El primer afectat va ser l'home, que el passat 3 d'abril va presentar febre i dolor en la gola quan empassava. Posteriorment va fer un xoc sèptic i va morir. El segon cas, el de la dona, es va produir el 10 d'abril i es va confirmar ahir. Presentava cansament, febre i vòmits, i també va evolucionar cap a un xoc sèptic que li va causar la mort a les poques hores.

El Servei d'Epidemiologia de l'Agència de Salut Pública de Barcelona ha obert una investigació per determinar l'origen d'aquests dos casos.

Cada any es detecten a Barcelona entre 10 i 15 casos de meningitis entre pacients pediàtrics, la majoria per meningitis B.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut