Port-au-Prince

Dos morts i una vintena de ferits a Haití en enfrontaments entre Cascos Blaus i manifestants

Almenys dues persones han mort i una vintena han quedat ferides a Haití pels enfrontaments entre soldats de l'ONU i un grup d'haitians que acusen els Cascos Blaus de portar l'epidèmia del còlera a l'illa. L'ONU ha reconegut que un dels seus soldats ha disparat "en legítima defensa" contra una de les víctimes mortals.

Actualitzat
Els fets han passat al nord. Els manifestants protestaven per la presència de les tropes de les Nacions Unides a Haití i per com s'està gestionant l'epidèmia de còlera. Els manifestants han fet barricades, han cremat cotxes i han llançat pedres sobre la base dels Cascos Blaus.

El protaveu de la missió de l'ONU a Haití, Vincenzo Pugliese, ha explicat que una de les vístimes s'ha registrat quan "elements armats" han intentat entrar a l'heliport de la base militar. Els manifestants haurien començat a disparar contra els soldats, que, "en legítima defensa" han disparat i han provocat la mort d'un home. Pel que fa a l'altra víctima, ha estat trobada morta.

El còlera afecta ja més de 14.600 haitians i no deixa de propagar-se per les pèssimes condicions sanitàries del país caribeny, afectat pel terratrèmol del passat mes de gener i pel pas de l'huracà "Thomas". Les víctimes mortals a causa del còlera s'acosten al miler i l'ONU alerta que l'epidèmia s'allargarà segur durant mesos.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut