Esmirna

Dos morts i deu ferits per l'explosió d'un cotxe bomba a la ciutat turca d'Esmirna

Després de l'explosió, la policia ha matat dos presumptes terroristes i un tercer ha fugit. El governador d'Esmirna creu que l'atemptat és obra del PKK kurd

RedaccióActualitzat

Explosió d'un cotxe bomba a la ciutat turca d'Esmirna. Dues persones -un policia i el porter d'un edifici- han mort i una desena han quedat ferides. L'explosió ha passat al costat d'un jutjat on tot seguit hi ha hagut un tiroteig entre la policia i tres presumptes terroristes.

 

 

Just després de l'atemptat, la policia i els suposats responsables de l'acció han protagonitzat un intercanvi de trets que ha acabat amb la mort de dos dels tres terroristes. El tercer s'ha pogut escapar. Les forces de seguretat han acordonat la zona per localitzar-lo.

 

 

Les autoritats apunten al PKK kurd

El governador d'Esmirna, Erol Ayyildiz, no ha trigat gens a atribuir l'atemptat al PKK kurd. Esmirna, a la costa del mar Egeu, és lluny de territori kurd, i els últims atemptats d'autoria kurda fora de l'àmbit habitual, a Istanbul i a Kayseri, els ha reivindicat una escissió del PKK, però les autoritats turques consideren que són el mateix que el PKK.

Segons Ayyildiz, l'acció policial ha fet avançar els plans dels terroristes:

"Els nostres policies han parat un vehicle davant dels jutjats, i els terroristes han intentat escapar i han fet explotar el cotxe."

Segons la cadena CNNTürk, l'explosió del cotxe bomba ha passat davant de la porta que fan servir els jutges i fiscals per accedir a l'edifici. Aquesta acció terrorista passa cinc dies després de l'atemptat en una discoteca d'Istanbul la nit de Cap d'Any, amb 39 morts i més de 60 ferits.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut