Beirut

Dos morts en un atemptat contra un coronel que investigava l'assassinat de l'exprimer ministre Hariri

Dues persones han mort i cinc han resultat ferides en un atemptat contra un coronel libanès quan circulava per una carretera de la localitat de Remeil, a 88 quilòmetres al sud de Beirut, segons ha informat l'emissora local La Veu del Líban. Una bomba ha explotat al pas del seu vehicle, però no l'ha arribat a agafar. El coronel contra qui han atemptat, que ha resultat il·lès, va formar part de l'equip que va investigar l'assassinat de l'exprimer ministre libanès Rafiq Hariri, l'any passat. Els morts són un guardaespatlles del coronel i un vianant.

Actualitzat

Hi ha hagut confusió durant tot el matí pel que fa a l'atemptat contra el coronel libanès. Al principi s'ha informat que l'oficial havia mort, i més tard, que estava ferit greu, però finalment s'ha sabut que ha resultat il·lès, ja que l'artefacte ha esclatat a 300 metres del cotxe en què viatjava.

Al cotxe del seu guardaespatlles, en canvi, l'ha enganxat de ple l'explosió i ha estat catapultat contra una roca, contra la qual s'ha estavellat.

El coronel contra qui anava dirigit l'atemptat havia destacat últimament per dos assumptes importants: va tenir un paper destacat en el desplegament de l'exèrcit libanès al sud del país, i va col·laborar amb el fiscal alemany Detlev Mehlis en les seves investigacions sobre l'assassinat de l'exprimer ministre libanès Rafiq Hariri. En concret, havia propiciat la detenció de quatre generals libanesos suposadament implicats en el crim de Hariri.

El ministre de l'Interior libanès, Ahmed Fatfat, ha confirmat que s'havia tractat d'una atemptat i no ha descartat que es tracti d'un missatge contra el desplegament de l'exèrcit al sud del país.

Anar al contingut