Finlandia

Dos morts apunyalats a Finlàndia en un atac a la ciutat de Turku

L'autor de l'atac indiscriminat, un jove de 18 anys que ja està detingut, ha atacat de forma indiscriminada una desena de vianants prop del mercat

RedaccióActualitzat

La policia de la ciutat finlandesa de Turku va detenir divendres un home que havia apunyalat una desena de persones al carrer. Dos dels ferits en l'atac amb arma blanca van morir poc després a l'hospital.

L'atac va passar divendres a dos quarts de quatre, hora d'aquí, a prop del mercat de Puutori. La policia va aconseguit detenir l'agressor després de disparar-li un tret a la cama.

L'autor de l'atac indiscriminat és un noi de 18 anys, de nacionalitat marroquina, que ja està detingut i al que la policia interroga per saber si va actuar amb la col·laboració d'altres persones. Segons testimonis dels fets, l'agressor ha fet proclames a Al·là abans de l'apunyalament.

Dos dels ferits en l'atac van morir poc després a l'hospital. La resta de ferits, vuit persones, estan estables, segons ha anunciat el director de l'hospital de Turku.

Les forces de seguretat ja tracten l'atac amb arma blanca com un acte de terrorisme després de trobar indicis durant les primeres hores d'investigació. 
 

La policia finlandesa confirmava via Twitter diversos ferits en l'atac:

 


 

La policia ha demanat que, per seguretat, es desallotgi el centre de la ciutat i demanen als ciutadans que s'abstinguin d'acostar-s'hi. Agents de la policia pentinen els carrers de Turku a la recerca de possibles còmplices de l'autor de l'atac.

S'ha reforçat la seguretat a l'aeroport d'Hèlsinki-Vantaa i a les estacions de trens del país.

Després dels l'atemptats de Barcelona i Cambrils, que han provocat 14 morts i més d'un centenar de ferits, les autoritats de Finlàndia s'han reunit per revisar el nivell d'alerta terrorista al país i han decidit mantenir-lo en el nivell 2, sobre un màxim de 4.

 

 

 

ARXIVAT A:
TerrorismeFinlàndia
Anar al contingut