Catània

Dos ministeris italians, condemnats a pagar 100.000 euros per retirar el permís de conduir a un gai

Un cas d'homofòbia sortirà car a l'administració italiana. Els ministeris de Defensa i Transports hauran de pagar 100.000 euros per danys i perjudicis a un jove italià. L'home, Danilo Giuffrida, de 26 anys, va declarar la seva homosexualitat en un examen mèdic pel servei militar. Aquestes dades van arribar al Ministeri de Transports, que va decidir que l'home havia de repetir el test de conduir. L'hospital militar havia advertit al ministeri que el jove no posseïa els mitjans psicofísics necessaris per conduir. El jove va repetir l'examen, però llavors només li van renovar el permís per un any. Finalment ha denunciat el cas a un jutjat, que li ha donat la raó.

Actualitzat
La sentència que ha donat a conèixer un tribunal de Catània, a Sicília, dictamina que el comportament dels dos ministeris constitueix una discriminació sexual evident que vulnera els principis constitucionals.

El tribunal administratiu de Catània ha anul·lat la mesura i ha advertit que l'homosexualitat no pot ser considerada una malaltia psíquica i ha condemnat l'administració a pagar 100.000 euros en compensació.

L'advocat de Giuffrida ha destacat que és el primer cop que es castiga l'Estat per una discriminació sexual i ha explicat que espera que el primer ministre Silvio Berlusconi es disculpi amb el seu client en nom de l'Estat i dels italians.
Anar al contingut