Els actors Pere Arquillué i Rosa Boladeras, encarregats de llegir el manifest de suport al referèndum de l'1-O (ACN)
Els actors Pere Arquillué i Rosa Boladeras, encarregats de llegir el manifest de suport al referèndum de l'1-O (ACN)
Barcelona

Dos manifestos a favor del referèndum en el món de la cultura

Actors, directors i escriptors, a la plaça de la Gardunya, i artistes plàstics, a la plaça dels Àngels, defensen votar l'1-O

RedaccióActualitzat

El món de la cultura també es mobilitza. Aquest dilluns s'han presentat dos manifestos que crtiquen l'actuació del govern espanyol defensen el referèndum.

Un miler de persones s'han aplegat a la plaça Gardunya, de Barcelona, per donar suport al manifest firmat per 3.000 representants de la cultura, com ara Jordi Savall, Jaume Cabré i Sergi Belbel, a favor del referèndum. El manifest, llegit en nom del col·lectiu "Decidim Cultura", rebutja l'actitud del govern espanyol i fa una defensa del referèndum.

En l'acte, presentat per Pere Arquillué i Rosa Boladeras, primer han firmat el manifest favorable al referèndum.

 

Després també han volgut deixar la seva firma en una urna simbòlica. Més de 3.000 professionals de la cultura com ara Sergi Belbel, Oriol Broggi o Cesc Gay han firmat el text .

El manifest s'ha pogut escoltar en diverses llengües, com ara el francès, l'italià, el castellà, l'alemany, l'aranès i el castellà.

 

Mentrestant, a la plaça dels Àngels, davant del Macba, la Plataforma Assembleària d'Artistes de Catalunya, una plataforma d'artistes plàstics catalans també ha llegit un manifest per denunciar l'actuació del govern espanyol.

Alguns directors de museus han firmat un altre comunicat on lamenten els fets dels últims dies. Creuen que cal respectar sempre la pluralitat i que impedir el dret a expressar-me lliurement no afavoreix la cultura democràtica ni el diàleg.

Afegeixen que els conflictes polítics, siguin de la mena que siguin, s'han d'afrontar per la via política.

El comunicat el firmen, per exemple, els directors del Museu Nacional d'Art de Catalunya, del d'Art de Girona, del Museu Episcopal de Vic o el del Museu de Sitges.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut