Lleida

Dos lladres de coure darrere l'avaria de tren del passat 20 de febrer entre Lleida i Cervera

Detinguts a Lleida dos sospitosos de robar cable de coure del cablejat de la via ferroviària al Segrià. Els sospitosos han passat a disposició judicial i la investigació no es dóna per tancada.

RedaccióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra han detingut dos presumptes autors d'un delicte de danys i un delicte de furt en grau de temptativa. Les investigacions es van iniciar el passat 20 de febrer quan van saber que uns individus havien intentat robar coure del cablejat de la via ferroviària al Segrià.

Els lladres van arrencar 200 metres de cable de coure i el van deixar preparat per recollir-lo després. Aquest fet va provocar que el mateix dia 20 de febrer un tren que anava de Lleida a Cervera topés amb alguns ferros que havien estat arrencats.

Tot i que el xoc no va causar danys a cap dels passatgers, va provocar una avaria en els frens del comboi i els viatgers van haver d'acabar el seu trajecte en dos autocars. L'accident va provocar també la suspensió d'altres trens.

Els agents, en col·laboració amb el servei de vigilància privada d'ADIF, van identificar i detenir a Lleida els dos presumptes autors del robatori. Un cop detinguts, els Mossos d'Esquadra han realitzat una inspecció a la rodalia del domicili dels dos detinguts. Hi han trobat una zona no urbanitzada al final del carrer on hi havia amagades enmig dels arbres grans quantitats de carcasses de cable de coure ja pelat. Els serveis de neteja municipals han retirat gairebé tot el material trobat, que supera les dues tones de pes.

Els dos detinguts, de 34 i 39 anys, que compten amb antecedents per fets similars, van passar a disposició judicial. La investigació es manté oberta a l'espera de prendre mostres del material trobat per identificar-ne la procedència.
Anar al contingut