Sabadell

Dos joves es pengen d'un pont de Sabadell per reclamar la llibertat de Franki

Nova acció de protesta en suport a Francesc Argemí, més conegut com a "Franki", el jove empresonat per ultratge a la bandera per haver despenjat i esquinçat una bandera espanyola de l'Ajuntament de Terrassa l'any 2002. Dos joves s'han penjat al pont de la rambla Ibèria de Sabadell i han desplegat una pancarta en què demanaven la llibertat del jove de Terrassa i emplaçaven els ciutadans a acudir a la manifestació prevista per aquest dijous Terrassa.

Actualitzat

Continuen les mobilitzacions per demanar l'alliberament de Francesc Argemí. A dos quarts de vuit del matí, dos activistes s'han penjat amb cordes al pont de la rambla Ibèria de Sabadell, on han desplegat una pancarta en la qual demanaven la llibertat del jove de Terrassa i emplaçaven la ciutadania a acudir a la manifestació prevista per dijous. Una trentena de persones s'han concentrat al lloc dels fets per donar-los suport. El seu objectiu és estar-se penjats al pont fins al dia de la manifestació, que es farà a les vuit del vespre davant de l'Ajuntament de Terrassa durant el ple municipal.

La mobilització arriba quinze dies després que unes 3.000 persones, segons l'organització, i 1.200, segons la Guàrdia Urbana, es manifestessin pels carrers del centre de Barcelona per reclamar la llibertat del jove. La protesta és similar a dues més, també en senyal de solidaritat amb Franki, que van tenir lloc a principis de maig, quan dos nois es van passar pràcticament dos dies penjats d'una grua de la Sagrada Família i tres joves més es van penjar d'un pont de la B-23 a l'altura de Sant Just Desvern.

Els fets pels quals Franki és a la presó es remunten a l'estiu del 2002, quan un grup de persones van intentar despenjar les banderes espanyola i europea de l'Ajuntament de Terrassa. Quan la policia ho va intentar impedir hi va haver incidents i, dos anys més tard, el jove va ser condemnat a dos anys i set mesos per aquests fets. Després que es rebutgessin la sol·licitud d'empara al Tribunal Constitucional i l'indult, el jove va ingressar a la presó fa quinze dies.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut