Girona

Dos ingressats a l'UCI a Girona per possible botulisme

Els afectats són dos bombers del parc de Palafrugell, que tindrien aquesta intoxicació alimentària poc freqüent però greu

RedaccióActualitzat

Dos bombers de la Generalitat del parc de Palafrugell estan ingressats a l'UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona per una intoxicació alimentària. Salut Pública investiga si, com se sospita, es tracta d'un cas de botulisme, una intoxicació poc freqüent però de conseqüències greus, que pot comportar fins i tot la mort.

Les investigacions se centren en el dinar casolà que dilluns van compartir els dos ingressats i set persones més, que no han desenvolupat símptomes.

El botulisme pot tenir l'origen en el consum de conserves, carns curades o fermentades, el peix fumat o envasat al buit o els olis aromatitzats. La intoxicació la causa la ingestió de la toxina botulínica, un dels tòxics naturals més potents, preformada a l'aliment.

Els dos afectats van començar a trobar-se malament dilluns a la nit. Dimarts van anar a urgències de l'Hospital de Palamós i els van remetre al Trueta, on de seguida van quedar ingressats a la Unitat de Cures Intensives, en estat greu i amb pronòstic reservat.

Les proves que s'estan fent a l'Institut Carlos III de Madrid hauran de confirmar si es tracta d'una intoxicació per toxina botulínica. L'últim brot per botulisme a Catalunya va ser el 2011.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut