Montevideo

Dos infermers de l'Uruguai confessen haver mort fins a 16 pacients "per pietat"

La societat uruguaiana està consternada i desconcertada pel cas de dos infermers que haurien assassinat almenys 16 pacients. Els acusats han confessat els crims. La seva defensa assegura que practicaven l'eutanàsia, però això queda en entredit, perquè alguns dels pacients morts no estaven terminals. Una altra infermera també està imputada per encobrir-los.

RedaccióActualitzat
Les filles de Santa Gladys Lemos van trobar molt sospitosa la mort de la seva mare fa uns dies. La dona havia ingressat per problemes relacionats amb la diabetis, però ja tenia l'alta. "Ja estava vestida per esperar els tràmits que sempre s'han de fer quan et donen l'alta. Ja tenia els papers firmats", explica la seva filla Miriam Rodríguez.

Les sospites de les filles van ser decisives en una investigació que es va obrir al gener i que ha acabat amb la detenció dels dos infermers, acusats de cinc i onze homicidis respectivament en dos hospitals. Una altra infermera està acusada d'encobrir-los.

El jutge Rolando Vomero explica que "la metodologia en un cas va ser aplicar" al pacient "morfina en via central i en un altre sembla que aire, fet que causava la mort en pocs minuts". La defensa d'un dels infermers acusats afirma que "era conscient dels seus actes. Va confessar davant del jutge i el fiscal i afirma que ho va fer per pietat".

L'eutanàsia no sembla un mòbil creïble. I és que, segons les autoritats uruguaianes, no tots els pacients eren terminals. La investigació continua oberta. Es tem que les víctimes mortals podrien ser desenes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut