Matadepera, Vallès Occidental

Dos gossos maten un centenar d'ovelles i cabres a Matadepera

Els gossos, de raça potencialment agressiva, amb xip i papers en regla, van entrar al corral i van degollar i ofegar els animals, entre els quals moltes femelles embarassades

RedaccióActualitzat

La matinada de diumenge a dilluns, dos gossos van atacar un ramat d'ovelles i cabres de Matadepera, al Vallès Occidental, i en van matar més d'un centenar. És el ramat de Pau Garcia, un jove pastor que col·labora amb l'Agrupació de Defensa Forestal local per prevenir incendis al bosc. L'atac li ha deixat un ramat molt disminuït, perquè també van atacar molts dels animals vius i estan ferits.

 

Els atacants van ser dos gossos de raça potencialment perillosa, amb els papers en regla i xip, que van entrar al corral fent un forat a la tanca i van atacar de manera massiva les cabres i les ovelles, moltes de les quals eren femelles embarassades, o les seves cries. Pau Garcia es queixa que s'ho veia a venir:

"Quan vegis un ramat, que lliguin el gos, perquè ells diuen: "Sí, és que el gos és boníssim, és que no fa res". Però hem de pensar que al gos l'olor de l'ovella li 'pirra', el perd. I potser comença jugant, com comencen tots els animals, jugant, i acaben doncs matant, no?"

"Hi havia ovelles degollades, mortes, ovelles parint mortes, també, ovelles asfixiades a conseqüència de la pressió dels gossos... un desastre."

 

A part de vendre'n la carn, el ramat fa servei de prevenció d'incendis per a l'Agrupació de Defensa Forestal de Matadepera, perquè pastura pels boscos, es menja el sotabosc, i redueix la massa forestal. Aquest no és el primer cop que a Matadepera hi ha incidents protagonitzats per gossos perillosos. El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament, Marcel·lí Bosch, afirma que també han atacat persones:

"Són casos que han de fer prendre molta consciència als propietaris d'aquests gossos potencialment perillosos, que tenen molta responsabilitat, que han de ser molt curosos i que han de tenir els gossos molt ben controlats."

Si tot va bé, el Pau podrà refer el ramat amb nou bestiar, però li caldrà temps per tornar-lo a tenir a punt i, sobretot, per deixar enrere el gran trasbals que li ha provocat aquest atac.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut