Un missatge molt clar per a la Guàrdia Civil (ACN)
Un missatge molt clar per a la Guàrdia Civil (ACN)
Calella

14 contusionats durant una càrrega de guàrdies civils fora de servei a Calella

L'alcaldessa d'aquesta població del Maresme planteja un boicot del sector turístic a la Guàrdia Civil després d'una concentració de veïns al centre del municipi

RedaccióActualitzat

Els enfrontaments de la nit passada entre manifestants i agents de la Guàrdia Civil fora de servei a Calella, al Maresme, va acabar finalment amb un balanç de 14 persones contusionades. Quatre van haver de rebre atenció mèdica i una va ser traslladada a l'hospital en estat menys greu, segons l'Ajuntament del municipi. L'actuació dels agents ha fet que l'alcaldessa, Montserrat Candini, hagi plantejat un boicot del sector turístic a la Guàrdia Civil.

Els incidents han passat entre les 11 de la nit i la mitjanit, quan una cinquantena de persones s'han manifestat davant l'Hotel Vila, on s'allotgen membres de la Guàrdia Civil. Els manifestants s'hi han acostat per recriminar-los les càrregues violentes que havien practicat durant tot el dia. Alguns dels agents han baixat al portal de l'hotel, uns vestits de paisà i d'altres uniformats, mentre la gent anava cantant consignes just davant seu. Els agents han carregat contra la gent i han causat ferides a alguns dels concentrats.

Els Mossos d'Esquadra s'han vist obligats a fer un cordó de seguretat per evitar més incidents. Diverses persones s'hi han referit a les xarxes socials.

 

 

 

Concentració contra la Guàrdia Civil

Aquest migdia hi ha hagut una concentració de veïns de Calella contra la presència de les forces de seguretat de l'Estat. L'Ajuntament no vol que més guàrdies civils i policies nacionals s'estiguin als hotels del municipi. L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, reunirà en les pròximes hores els hotelers de la ciutat per expressar el seu rebuig a l'estada dels agents a la localitat maresmenca: "No volem que els nostres hotels esdevinguin casernes".

L'alcaldessa apunta que un 99% dels hotels ja van negar-se a allotjar el contingent dels 200 agents desplaçats a Calella en motiu de l'1 d'octubre, però, segons Candini, hi ha un grup hoteler que sí que hi va accedir.

"Només un 1% pot fer molt de mal. Ens ha costat molt treballar pel turisme de qualitat i és evident que la seva estada no té un caràcter familiar"

Candini qualifica els incidents de "desproporcionats" i "provocadors".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut