Evacuació d'un dels treballadors ferits per l'explosió al polígon Domenys II de Vilafranca del Penedès (Bombers)
Evacuació d'un dels treballadors ferits per l'explosió al polígon Domenys II de Vilafranca del Penedès (Bombers)
Vilafranca del Penedès

Dos ferits crítics en una explosió en un polígon de Vilafranca del Penedès

Els fets han passat en una fàbrica de begudes alcohòliques i, com a mesura de precaució, s'han desallotjat els treballadors d'una nau del costat

RedaccióActualitzat

Dues persones han quedat ferides crítiques arran d'una explosió en un polígon de Vilafranca del Penedès, segons han informat els Bombers de la Generalitat i el Servei d'Emergències Mèdiques. Els fets han passat cap a un quart de cinc de la tarda en una empresa del polígon industrial Domenys II, entre el carrer del Vi i el carrer Agricultura.

Es tracta d'una empresa que es dedica a la destil·lació i barreja de begudes alcohòliques. Segons Emergències, els dos treballadors estaven fent tasques de manteniment quan, per causes que no se saben, hi ha hagut l'explosió.

Fins al lloc s'han desplaçat 12 dotacions dels Bombers, que ja han pogut apagar l'incendi que ha causat la deflagració, i un helicòpter del Grup d'Emergències Mèdiques (GRAE). El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha activat dos helicòpters i tres ambulàncies. Als ferits els evacuaran als hospitals Vall d'Hebron i de Bellvitge.

Com a mesura preventiva, els Mossos d'Esquadra, que han desplaçat deu patrulles, han desallotjat preventivament els treballadors d'una nau del costat. L'estructura del lateral de la nau, prefabricada i amb bigues de formigó, ha quedat afectada per l'incendi i ara s'ha d'avaluar si suposa cap risc. 

El telèfon 112 ha atès cinc trucades de veïns de la zona alertant de l'explosió.

Anar al contingut