Vehicles elèctrics de Renault (Foto: Reuters)
Vehicles elèctrics de Renault (Foto: Reuters)
París

Dos executius de Renault tindrien comptes a paradisos fiscals alimentats des de la Xina

El suposat cas d'espionatge industrial que afecta l'automobilística francesa Renault continua generant titulars als diaris d'aquest país. Segons "Le Figaro", dos dels tres executius suspesos com a sospitosos d'haver passat informació sobre vehicles elèctrics a la competència haurien rebut diners a comptes corrents de Liechtenstein i de Suïssa. Segons el rotatiu, que cita una investigació privada encarregada per la mateixa Renault, els diners provindrien d'una gran companyia xinesa de Pequín dedicada a la distribució d'electricitat.

Actualitzat
Les informacions publicades pel diari francès "Le Figaro" parlen de 130.000 i 500.000 euros ingressats en els comptes corrents dels directius, un a Liechtenstein i l'altre a Suïssa, uns diners ingressats per l'empresa China Power Grid Corporation, que té la seu a Pequín i que ha estat qualificada com "un gegant de la distribució electrònica". Els diners haurien arribat als comptes després de passar per diversos intermediaris via Xangai i Malta.

Això confirmaria les sospites, expressades extraoficialment en diferents àmbits, que la Xina estaria al darrere d'aquest cas de presumpte espionatge industrial. Per ara, el govern francès ha confirmat que hi ha hagut espionatge a l'automobilísitca, però no ha fet referència en cap cas a l'autoria xinesa.

Per la seva banda, Renault, que de moment no ha portat el cas als tribunals però se sap que investiga de manera privada des de l'agost passat, ha citat els executius expedientats, abans de decidir si els acomiada.


Anar al contingut