Cartell de Caixa Penedès d'una oficina
L'ERO temporal afecta a 400 treballadors de les oficines de Caixa Penedès
Barcelona

Dos exdirectius de Caixa Penedès ofereixen immobles, un cotxe i accions per fer front a les fiances

RedaccióActualitzat
L'exdirector general de Caixa Penedès Ricard Pagès, i l'exdirectiu Santiago Abella, imputats tots dos pel cobrament de pensions milionàries, han presentat avals per fer front a les fiances imposades per l'Audiència Nacional.

Pagès ha ofert un apartament a Vilafranca del Penedès, un vehicle i accions invertides en borsa per cobrir la fiança de més de 10 milions d'euros ordenada pel jutge que instrueix el cas, Santiago Pedraz, en concepte de responsabilitat civil. per la seva banda, Abella ha presentat dues finques com a aval per afrontar una fiança de prop de 2 milions d'euros.

Ara el jutge traslladarà aquesta documentació a la Fiscalia Anticorrupció, que haurà de decidir si els béns aportats són equivalents a la quantitat reclamada.

La investigació a hores d'ara ja està tancada i el magistrat creu que hi ha indicis suficients per jutjar els quatre exdirectius imputats en total, a qui se'ls imputen delictes societaris i d'apropiació indeguda.

Per la seva banda, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària, el FROB, s'ha posat en contacte amb l'Audiència Nacional perquè està estudiant personar-se en la causa.
Anar al contingut