La droga i el material confiscat per la Guàrdia Civil i la Policia Local de Lloret de Mar el 26 d'octubre passat. Pla general. (horitzontal)
La droga i el material confiscat per la Guàrdia Civil i la Policia Local de Lloret de Mar el 26 d'octubre passat. Pla general. (horitzontal)

Dos detinguts per vendre droga en un habitatge i un bar del centre de Lloret de Mar

Actualitzat

ACN Lloret de Mar.-La Guàrdia Civil i la Policia Local de Lloret de Mar (Selva) ha detingut dos homes com a responsables d'un "important" punt de venda de substàncies estupefaents que havia provocat "alarma social" a la zona del centre. També hi ha una dona investigada per un delicte contra la salut pública. La detenció es va fer el 26 d'octubre en el marc de l''Operació Conquiña' que va iniciar-se el maig passat quan la policia espanyola va tenir coneixement de l'ús d'un bar i un habitatge com a punts de venda de droga. Després de fer les comprovacions i investigar la zona, els agents van constatar que hi havia una gran afluència de persones en aquests dos espais. La Guàrdia Civil sosté que els detinguts utilitzaven el domicili per emmagatzemar i manipular la droga mentre que des del bar blanquejaven els diners procedents de la venda dels estupefaents.

El maig passat la Guàrdia Civil va tenir coneixement de l'ús d'un bar i un domicili de Lloret de Mar (Selva) com a "importants" punts de venda de substàncies estupefaents. Seguidament, ho van comunicar a la Policia Local i es va iniciar l'operació. El primer que es va fer va ser constatar que en aquests dos llocs hi havia una gran afluència de persones que entraven i sortien tant de l'habitatge com el local, sempre en un breu espai de temps. Agents dels cossos també van identificar a diverses persones, totes elles consumidores habituals d'estupefaents. Això és el que va portar a pensar que els detinguts utilitzaven l'habitatge per guardar i manipular la droga i el bar, com a tapadora i indret per blanquejar els diners obtinguts amb la venda d'estupefaents.Un cop descobert això, el 26 d'octubre passat els dos cossos policials van tirar endavant l'operació acompanyats d'un lletrat de l'administració de justícia i amb l'autorització judicial. Van fer dos escorcolls, un al bar i l'altre al domicili. El resultat va ser el comís de droga -210 grams de cocaïna de roca i en paperetes a punt per vendre-, 1.225 euros, balances i diversa documentació que s'estudiarà a fons. Els dos detinguts són dos homes, un de Puerto Rico i un altre de la República Dominicana. També s'investiga una dona de la República Dominicana per un delicte contra la salut pública. Es van instruir les diligències i es van lliurar els detinguts i el material confiscat al Jutjat d'Instrucció número 3 de Blanes que dirigia la investigació. Per tot plegat, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Lloret de Mar donen per desarticulat un "important punt de venda de drogues que també havia provocat una gran alarma social a la zona del centre de la localitat".

Anar al contingut