Barberà del Vallès

Dos detinguts pel segrest d'una menor bosniana a Barberà del Vallès

Els Mossos d'Esquadra han arrestat un pare i un fill de nacionalitat bosniana acusats de la detenció il·legal d'una menor de 15 anys. Els suposats segrestadors van raptar la noia, també de nacionalitat bosniana, a Barberà del Vallès, i van demanar un rescat a la família. Els pares de la menor, procedents de Bòsnia i Herzegovina, van denunciar el passat 28 de novembre el segrest i van acusar l'actual detingut, Mehmed H., de 20 anys, a qui van descriure com violent i de qui sospitaven que volia obligar la seva filla a exercir la prostitució, fer-li mal o dur-la a l'estranger.

Actualitzat
La Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra de Cerdanyola del Vallès va engegar un dispositiu i van alertar el jutjat d'instrucció número 2 del municipi, que va ordenar les diligències per rescatar la menor i localitzar i detenir l'autor dels fets. Segons els agents, la família de la segrestada, que com el suposat segrestador és d'ètnia gitana, va recórrer a una espècie de tribunal gitano o consell de patriarques per buscar una sortida segons els seus costums.

Poc després d'iniciar-se el dispositiu, es va poder localitzar la menor al municipi de Rubí, sense que presentés signes de violència. La menor estava en companyia del presumpte segrestador i del pare d'aquest, que, segons els Mossos, havia realitzat la negociació paral·lela de l'incident amb la família de la noia.

Els dos homes tenen diversos antecedents. En concret, el pare va ser detingut a Barcelona el 2004 per la detenció il·legal d'una menor i per obligar-la a exercir la prostitució. La policia, a més, s'han intervingut dos vehicles, un Porsche Cayenne i un Fiat Bravo, amb la numeració del bastidor manipulades.
Anar al contingut