Mallorca

Dos detinguts més en relació amb el presumpte cas de corrupció urbanística a l'Ajuntament d'Andratx

Continuen les investigacions de l'anomenada "Operació Voramar" per un presumpte frau urbanístic a Andratx. Dimarts han estat detingudes dues persones més, que, posteriorment, les han posat en llibertat. Els tres detinguts de dilluns s'han negat a prestar declaració. El jutge d'instrucció número 12 de Palma els ha imputat delictes contra l'ordenació del territori, falsedat i prevaricació urbanística, suborn, blanqueig de capitals i delicte contra la hisenda pública, entre d'altres. A més han seguit els escorcolls a les dependències municipals i a les propietats dels imputats en la trama de corrupció, que continua sota secret de sumari.

Actualitzat

Més detencions en relació amb el suposat cas de corrupció urbanística que s'ha destapat a la localitat mallorquina d'Andratx. La policia ha detingut a Palma un arquitecte i la dona d'un funcionari de l'Ajuntament després que la Guàrdia Civil els ha pres declaració. En total, ja hi ha cinc persones detingudes al voltant d'aquest cas: les dues de dimarts, l'alcalde d'Andratx, Eugenio Hidalgo, el director general d'Ordenació del Territori del Govern Balear, Jaume Massot -tots dos del PP-, i un funcionari del consistori. A més s'ha deixat en llibertat de matinada l'exarquitecta municipal, després que la Guàrdia Civil li prengués declaració.

La dona del funcionari d'obres d'Andratx i un arquitecte municipal que firmava projectes per a l'alcalde Eugenio Hidalgo han estat els últims detinguts per la seva presumpta relació amb la trama de corrupció urbanística que investiga el fiscal anticorrupció de les Balears, segons han informat fonts municipals. Aquestes dues persones han estat detingudes en els seus domicilis de Palma, on s'estaven des de dilluns per ordre de la Guàrdia Civil a l'espera que se'ls prengués declaració.

Els responsables de la investigació han estat escorcollant fins a les quatre de la matinada les dependències d'Urbanisme del consistori d'Andratx, on van copiar bona part dels arxius informatitzats de la secció en un disc dur.

Des que es va posar en marxa l'operació, agents de la Guàrdia Civil han escorcollat també els domicilis particulars de Massot i Hidalgo, el despatx de l'alcalde, que ha quedat precintat, i l'arxiu municipal.

Fonts d'Anticorrupció han precisat que els presumptes delictes que s'investiguen són sis: prevaricació urbanística en relació amb l'ordenació del territori, falsedat en document oficial, negociacions prohibides als funcionaris públics, associació il·lícita, blanqueig de diners i suborn.

L'alcalde es nega a declarar

L'alcalde d'Andratx, Eugenio Hidalgo, l'exdirector general d'Ordenació del Territori balear Jaume Massot i el zelador municipal Jaume Gibert s'han acollit al seu dret a no declarar sobre els presumptes delictes que els imputen, quan aquesta tarda la Guàrdia Civil els ha pres declaració a la Comandància de Palma en presència dels seus advocats.

El lletrat defensor de l'alcalde ha assegurat que cap de les imputacions al seu client té "una realitat provada" i s'ha mostrat convençut que Hidalgo podrà justificar plenament d'on procedeixen els seus béns. A més, també ha qualificat de "desorbitat" el desplegament policial i judicial que hi ha hagut contra l'alcalde, ja que no es corresponen amb els fets.

En aquest sentit ha considerat que hi pot haver algun cas "aïllat", com la construcció del xalet particular d'Hidalgo amb una llicència d'ampliació de nau agrícola, tot i que mai una trama de corrupció urbanística, ha dit. Ha explicat que l'alcalde donarà "una explicació raonable" del seu patrimoni, i ha afirmat que mai s'ha aprofitat del seu càrrec d'alcalde per lucrar-se.



VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut