Barcelona

Dos detinguts a Mataró i a Fuerteventura acusats de pertànyer a Estat Islàmic

Els detinguts a Mataró i a Fuerteventura havien jurat fidelitat a Estat Islàmic i estarien en disposició de cometre atemptats, segons la policia

RedaccióActualitzat

Agents de la Policia Nacional han detingut aquesta matinada a Catalunya i a les Canàries dues persones acusades d'estar integrades en l'organització terrorista Estat Islàmic. Són un home de 32 anys que la policia ha detingut a Mataró, al Maresme, on regentava un locutori al barri de Rocafonda, i una noia de 19, detinguda al municipi de Pájara, a l'illa canària de Fuerteventura.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha explicat que els dos detinguts, de nacionalitat marroquina, havien creat una cèl·lula molt potent  per captar i adoctrinar nous jihadistes i estaven del tot compromesos amb la causa de l'organització terrorista, ja que haurien "jurat lleialtat a Daesh".

"Aquestes dues persones estaven en contacte directe amb els dirigents i líders operatius de Síria, integrats a Daesh, i, a més, havien fet el jurament a Daesh i al líder del califat, de manera que ja estaven a disposició, quan fos el moment, per cometre atemptats."

El ministre ha afegit que els dos detinguts difonien una gran quantitat de material a través de les xarxes socials per captar nous seguidors i que havien amenaçat de mort Espanya i França en nom d'Estat Islàmic, organització a la qual havien jurat lleialtat.

Les actuacions contra Estat Islàmic estan coordinades per l'Audiència Nacional. Els agents estan escorcollant els immobles dels detinguts per recollir arxius informàtics i altres proves que en confirmin la implicació.

L'operació continua oberta i no es descarten més detencions en les pròximes hores. Precisament, l'operatiu arriba quan fa pocs dies que la Guàrdia Civil ja va detenir, a Barcelona i a Granollers, tres persones més, acusades de captar adeptes per incorporar-los a les files d'Estat Islàmic. Des de començaments d'any, la policia ha detingut un centenar de persones en el marc de la lluita antiterrorista contra el jihadisme.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut