L'agressió va ser a prop del bar Koska d'Altsasu
L'agressió va ser a prop del bar Koska d'Altsasu
Altsasu

Dos detinguts a Altsasu per l'agressió a dos guàrdies civils fora de servei

Els guàrdies civils denuncien que una cinquantena de persones els van acorralar i colpejar a ells i les seves parelles a la sortida d'un bar

RedaccióActualitzat

Detingudes dues persones a la població navarresa d'Altsasu per l'agressió a dos guàrdies civils fora de servei la matinada de dissabte.

Els dos agents, un sergent i un tinent, estaven amb les seves parelles dins del bar Koska. Allà van ser increpats per un grup de persones que els van reconèixer com a membres de l'institut armat. Després, al carrer, un grup d'una cinquantena de persones els va acorralar i els va colpejar. Com a conseqüència de l'agressió, un dels agents ha hagut de ser intervingut d'una fractura al turmell. Les dues dones també han estat hospitalitzades.

Una de les dues dones va denunciar els fets via Twitter:

 


 

La Delegació de Govern espanyol vincula els agressors amb l'esquerra abetzale. Tots els partits, excepte Bildu, han condemnat els fets.

El president del govern en funcions, Mariano Rajoy, ha fet condemnat l'agressió, per a la qual, ha dit, no hi haurà impunitat:

 


 

La policia foral de Navarra treballa ara en la identificació de la resta de persones que van participar en la pallissa als dos guàrdies civils i les seves parelles. 

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) denuncia que aquesta no és una agressió "casual" en aquesta localitat de Navarra. Asseguren que els seus membres són objecte de constants actes violents i vandàlics per part de l'entorn abertzale. 

El director general de la Guàrdia Civil ha destacat l'esperit de servei dels agents ferits. Ha explicat que el tinent agredit va participar el passat mes de març en el rescat d'un centenar de familiars i expresos d'ETA que havien quedat atrapats per la neu quan viatjaven en autocar molt prop d'Altsasu.

 

Anar al contingut