Colònia

Dos desapareguts en l'ensorrament de l'arxiu històric de Colònia

Els equips de rescat continuen buscant aquest matí dos desapareguts aquest dimarts arran de l'ensorrament de l'arxiu històric de Colònia i dels dos edificis del costat. Les obres d'ampliació del metro d'aquesta ciutat alemanya s'apunten com a causa del sinistre, tot i que la companyia ha desmentit que s'estiguin fent treballs just a sota dels edificis esfondrats. L'ensorrament hauria destruït centenars de documents mil·lenaris.

Actualitzat
Alguns empleats de l'arxiu històric de Colònia han assegurat que fa unes setmanes havien alertat de la presència d'esquerdes a l'edifici. Les persones que eren dins de l'edifici n'han pogut sortir abans que s'ensorrés perquè han sentit un soroll que els ha alertat.

L'arxiu acollia, endreçats en 18 quilòmetres de prestatgeries, més de 65.000 actes, centenars de mapes i cartells, mig milió de fotografies i nombroses col·leccions de documents, entre les quals les del premi Nobel de Literatura Heinrich Böll.

L'esfondrament podria haver afectat els documents. Segons els mitjans de comunicació alemanys, les pèrdues documentals podrien superar les de l'incendi de la biblioteca Anna Amalia, a Weimar.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut