El vaixell mercant rus Midvolga 2, que dilluns va xocar amb el pesquer El Fairell
El vaixell mercant rus Midvolga 2, que dilluns va xocar amb el pesquer El Fairell
Barcelona

Dos desapareguts després del xoc d'un pesquer amb un mercant rus al port de Barcelona

Els dos desapareguts són de nacionalitat marroquina i senegalesa, i els altres tripulants, dos pescadors de la Barceloneta, han estat rescatats de l'aigua pels tripulants del mercant

Actualitzat

Dos tripulants d'un pesquer es troben desapareguts després que l'embarcació on anaven ha xocat aquest dilluns amb un mercant rus. Els fets han passat a un quart de quatre de la tarda davant de la bocana sud del port de Barcelona, quan el mercant Midvolga 2, que sortia del port, ha abordat el pesquer d'arrossegament anomenat El Fairell.  

 

 

A causa del xoc, el pesquer s'ha enfonsat. L'accident ha passat a fora del port, a 1,5 milles nàutiques de la boia que marca l'inici del canal de navegació del port, a uns cinc quilòmetres mar endins. Els mateixos tripulants del mercant han rescatat de l'aigua els altres dos tripulants del pesquer, i els han portat al port. Poc després de l'accident els sistemes de seguiment de vaixells per satèl·lit mostrava el mercant ja a tocar del port.

 

 

Els pescadors que s'han salvat són dos veïns de la Barceloneta de 43 i 45 anys, que estaven treballant a la coberta i per això han pogut saltar quan els vaixells han xocat. Els dos desapareguts són dos pescadors d'origen marroquí un i senegalès l'altre, que eren dins del vaixell en el moment del xoc.

 

 

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat un helicòpter de Salvament Marítim i tres embarcacions, una de Salvament Marítim, una dels Bombers i una altra de la Guàrdia Civil. A més, l'equip de bussos de la Guàrdia Civil també treballa en la recerca dels dos tripulants desapareguts. El pesquer es pot haver enfonsat fins a una profunditat d'uns 150 metres.

El Midvolga 2 és un mercant de 140 metres d'eslora i 17 de mànega que transporta gasoil i productes químics. L'accident ha passat quan marxava de Barcelona en direcció a Alexandria. Per la seva banda, El Fairell, un pesquer d'arrossegament de 24 metres d'eslora, havia sortit a les 5 del matí per pescar davant de Barcelona i ja tornava a port amb la pesca del dia, gambes i escamarlans, quan ha xocat amb el mercant.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut