Fàtima

Dos dels pastorets de Fàtima ja són sants

El papa Francesc ha canonitzat els germans Francesc i Jacinta en una multitudinària cerimònia al santuari de Fàtima

RedaccióActualitzat

El papa Francesc ha canonitzat dos dels tres pastorets de Fàtima, els germans Francesc i Jacinta, en una cerimònia multitudinària al santuari de Fàtima.

Els dos germans i la seva cosina Llúcia asseguraven que se'ls havia aparegut la Mare de Déu en sis ocasions, l'any 1917. Francesc i Jacinta són els primers nens que arriben a ser sants per obrar un miracle i no per ser considerats "màrtirs".

El miracle que els ha portat a la santificació és la curació del nen brasiler Luca Baptista, que va tenir una greu lesió cerebral després de caure per una finestra quan tenia 5 anys. Els pares de Luca van resar als pastorets de Fàtima i el nen brasiler es va recuperar "de manera inexplicable per la ciència".

 

 

Més de 300.000 persones s'han aplegat al santuari portuguès per seguir la cerimònia a l'esplanada de la basílica. El papa ha llegit la tradicional fórmula de canonització en portuguès, i no en llatí com es fa habitualment:

"Després d'haver llargament reflectit, invocat diverses vegades l'auxili diví i escoltat el parer dels nostres germans en l'episcopat, declarem i definim com a sants els beats Francesc i Jacinta Marto. Els inscrivim al Llibre dels Sants i establim que, a tota l'Església, ells siguin devotament honorats entre els sants"

La canonització dels germans Francesc i Jacinta s'ha fet justament quan fa cent anys del testimoni dels tres pastors, que asseguraven haver vist la Mare de Déu en sis ocasions.

Abans de la missa d'aquest matí, el pontífex s'ha trobat amb el primer ministre portuguès, António Costa.

 

 

Anar al contingut