Barcelona

Dos de cada deu morts en accident de trànsit no portaven cinturó de seguretat

De les 110 víctimes mortals que hi ha hagut aquest any, un 20% no portava el cinturó

RedaccióActualitzat

Posar-se el cinturó de seguretat continua sent una assignatura pendent. Dos de cada deu morts en accident aquest any no el duien. Molts d'ells eren ocupants del darrere.

L'ús del cinturó de seguretat ha disminuït lleugerament els últims anys. L'any 2015, es van posar més de 14.000 sancions per no portar cinturó.

Per això, des de dilluns passat i fins aquest diumenge, mossos i policies locals fan una campanya de control d'ús dels sistemes de seguretat passiva: casc, cinturó i cadiretes. És una campanya d'abast europeu impulsada per l'Organització Internacional de Policies de Trànsit.

Només en quatre dies, els Mossos d'Esquadra han enxampat un 15% d'infractors a l'àrea metropolitana que no portaven el cinturó, el casc o els sistemes de retenció infantil.

En la campanya es recorda que l'ús del cinturó redueix fins a un 75% el risc de morir en un accident. A més, no fer servir el cinturó de seguretat es considera una infracció greu i suposa una multa de 200 euros. Si l'infractor és el conductor, la sanció implica la pèrdua de 3 punts del carnet de conduir.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut